Κλειδί δεύτερο! Το κινηματογραφικό inception της «Επιστροφής στο Μέλλον» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
15:17
30/3

Κλειδί δεύτερο! Το κινηματογραφικό inception της «Επιστροφής στο Μέλλον»

Με αφορμή το ευφάνταστο ταξίδι στη δεκαετία του '80 με το «Ready Player One», ανεβαίνουμε στη DeLorean για να ανακαλύψουμε τις οπτικές παραλλαγές της «Επιστροφής στο Μέλλον».

Από τον Πάνο Γκένα

Σύμφωνα με την περίφημη ρήση του Καρλ Μαρξ η ιστορία «επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα».

Επαναλαμβάνοντας λοιπόν την ιστορία ως κωμωδία, η «Επιστροφή στο Μέλλον» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, σε παραγωγή Στίβεν Σπίλμπεργκ, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του '80. Οι θεατές γύρισαν πίσω στη rock'n'roll του ‘50, δυο εποχές της μεταπολεμικής Αμερικής ενώθηκαν στο χωροχρόνο και ο Μάρτι ΜακΦλάι (Μάικλ Τζ.Φοξ) έκατσε στο τιμόνι της DeLorean για να επαναφέρει το παρόν στην κινηματογραφική διασκέδαση.

Όποιος είναι θαυμαστής της σειράς «Επιστροφή στο Μέλλον» γνωρίζει τις παράλληλες γραμμές αφήγησης της τριλογίας που ενώνουν οπτικά χαρακτήρες και τοποθεσίες των ταινιών. Ένα από τα πιο προφανή παραδείγματα είναι η σκηνή όπου ο Μάρτι ΜακΦλάι (Μάικλ Τζ. Φοξ) περπατά στην πλατεία του Hill Valley. Στη διάρκεια του franchise, ο Μάρτι συναντά τρεις διαφορετικές εκδοχές της πόλης του και εμείς με αφορμή το «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρήκαμε ένα βίντεο που συγκρίνει τις παραλλαγές και μας «επιστρέφει στο μέλλον»!

Η ταινία «Ready Player One» κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες και σε 3D από την Tanweer. Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας, το ΣΙΝΕΜΑ σας προκαλεί να βρείτε τρία κλειδιά και να κερδίσετε δώρα της ταινίας. Μετά το Πρώτο Κλειδί, σήμερα συνεχίζουμε με το Δεύτερο, που βρίσκεται «κρυμμένο» στο παραπάνω βίντεο. Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο! Στη συνέχεια θα δημοσιεύσουμε τον Διαγωνισμό που θα έχει τρεις ερωτήσεις, μία για κάθε κλειδί!

Ready (σινεφίλ) Player One;

Διαβάστε ακόμη:
Κλειδί πρώτο! 10+1 trivia για το «Ready Player One» του Στίβεν Σπίλμπεργκ