«Ταινίες που Περάσατε από Δω»: Ο Κωνσταντίνος Τζούμας για τους ρόλους του στο Σινεμά - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
12:15
25/6

«Ταινίες που Περάσατε από Δω»: Ο Κωνσταντίνος Τζούμας για τους ρόλους του στο Σινεμά

Αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Τζούμα με μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στο cinemagazine τον Δεκέμβριο του 2018 με αφορμή την τελευταία ταινία του Σταύρου Τσιώλη «Γυναίκες που Περάσατε από Δω». Φυσικά και η κουβέντα γέμισε απολαυστικά με ιστορίες και αναμνήσεις από τις εμφανίσεις του σε μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες του νέου ελληνικού σινεμά. 

Συνέντευξη στον Πάνο Γκένα

Από τις παρελθούσες νύχτες της Νέας Υόρκης και τις σύγχρονες μέρες ραδιοφώνου μέχρι τον παπά του «Χάππυ Νταίη» και την μπεκετική φιγούρα του «Γυναίκες που Περάσατε από Δω», ο Κωνσταντίνος Τζούμας είχε διαγράψει μία καριέρα γεμάτη ευτυχείς κινηματογραφικές συναντήσεις. Και είχε τόσα πράγματα να πει γι' αυτές που οι εξιστορήσεις του είναι ευτυχής συγκυρία για τους ακροατές του. Μία συνάντηση μαζί του λοιπόν ήταν εμπειρία, μάθημα και πάνω απ' όλα ωραία κουβέντα. Γεμάτη.

Αφορμή για τη συνάντησή μας είχε σταθεί η μεγάλη επιστροφή του Σταύρου Τσιώλη μετά από δεκατρία χρόνια σκηνοθετικής απουσίας με το «Γυναίκες που Περάσατε από Δω» και σε πλήρη συνάφεια με την εξομολογητική διάθεση της ταινίας σκεφτήκαμε η συζήτηση με τον Κο Τζούμα να έχει τον τίτλο «Ταινίες που Περάσατε από Δω».

Παντελής Βούλγαρης και Νίκος Νικολαΐδης, Παύλος Τάσσιος και Νίκος Ζερβός, Σταύρος Τσιώλης και «Αλαλούμ» με τον Χάρρυ Κλυνν, ιστορίες από τη Βουλγαρία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Ακροπόλ» με τον Λευτέρη Βογιατζή και τη Θέμιδα Μπαζάκα, ένα ριψοκίνδυνο πάρτι που βρέθηκαν οι συντελεστές των «Κουρελιών», οι ταινίες της διπλανής πόρτας, η θρυλική συναυλία των Talking Heads στο στάδιο του Παναθηναϊκού, μία ανήθικη πρόταση που δέχτηκε μετά το ρόλο της Ούρσουλας στα «Βαποράκια», η γενναιοδωρία της κινηματογραφικής τέχνης...

Άμεσος, με μία δεδομένη ικανότητα να αφηγείται με εξαιρετικό ρυθμό και τόνο τις ιστορίες του, γεμάτος χιούμορ και πολύ μακριά από οποιαδήποτε διάθεση στρογγυλοποίησης ή λογοκρισίας, ο Κωνσταντίνος Τζούμας μίλησε στο ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr για τους ρόλους του και η συνέντευξη ξεπέρασε τα 40 λεπτά. Πως να κόψεις αυτό το υλικό; Ποιες υπέροχες ιστορίες να θυσιάσεις; Παραδίδουμε το παρακάτω μοντάζ των 20 λεπτών.

Ευχαριστώ πολυ τον Ηλία Γεωργιόπουλο για τη φιλοξενία της συνέντευξης στον κινηματογράφο Δαναό, την Γεύη Δημητρακοπούλου, τον Κωνσταντίνο Σταγκίκα και τον Μπάμπη Πετρίδη για την εικονοληψία και το μοντάζ του βίντεο.