Βίντεο: Κινηματογραφικοί χαρακτήρες λίγο πριν το τέλος (τους) - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
17:32
14/1

Βίντεο: Κινηματογραφικοί χαρακτήρες λίγο πριν το τέλος (τους)

Ένα υπαρξιακό βίντεο-αφιέρωμα εστιάζει σε πρόσωπα γνωστών κινηματογραφικών χαρακτήρων, δευτερόλεπτα πριν τον θάνατό τους.  

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Η στιγμή του θανάτου ενός ήρωα, έστω και όχι ακριβώς του αγαπημένου μιας ταινίας, είναι πάντα μια ευκαιρία για τον σκηνοθέτη και τον ηθοποιό που τον υποδύεται να δείξουν τις ικανότητές τους. Το πως βλέπει ο ήρωας τον κόσμο, οι αναμνήσεις, τα λάθη και τα όνειρα όπως αποτυπώνονται στο βλέμμα του, μπορούν να κλιμακώσουν την ένταση ενός φιλμ και να αποτελέσουν μια από τις πιο δυνατές στιγμές του. 

Ένα από τα πιο υπαρξιακά αφιερωματικά βίντεο που έβγαλε ποτέ το πάλαι ποτέ Keyframe (διαδικτυακό κανάλι της υπηρεσίας streaming Fandor), συμπεριελάμβανε σκηνές από λίγα δευτερόλεπτα πριν, ως την στιγμή του τέλους ενός κινηματογραφικού ήρωα. Οι περισσότερες είναι άμεσα αναγνωρίσιμες για τον λόγο ότι παραμένουν οι πιο αξιομνημόνευτες στιγμές των ταινιών τους και σίγουρα όσοι τις έχουν δει, δεν τις ξεχνούν εύκολα. Απολαύστε, προσπαθώντας να βρείτε το νόημα της ζωής, όπως κάνουν και στα λίγα δευτερόλεπτα που τους αναλογούν οι ήρωες του βίντεο.