Βίντεο: Βλέποντας σινεμά στην εποχή των μικρών οθονών - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
15:54
12/7

Βίντεο: Βλέποντας σινεμά στην εποχή των μικρών οθονών

Ένα βίντεο του Fandor προσπαθεί να ενώσει δυο εντελώς διαφορετικά είδη θεατή, όσους θέλουν να βλέπουν ταινίες μόνο στον κινηματογράφο με αυτούς που βολεύονται και από μια οθόνη κινητου τηλεφώνου. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

«Προσωπικά, δε θα έβλεπα ποτέ την "Οδύσσεια του Διαστήματος" στην οθόνη του κινητού μου» λέει σε κάποια στιγμή ο Φίλιπ Μπρούμπεϊκερ που επιμελήθηκε το βίντεο για λογαριασμό του διαδικτυακού παρόχου ταινιών Fandor. Το λέει προς απάντηση σε αυτό που του είπε ένας φίλος του και απορεί πως είναι δυνατό μια τέτοια ταινία, που φτιάχτηκε μάλιστα σε εποχή που δεν υπήρχε εναλλακτική πρόταση στη μεγάλη οθόνη, μπορεί να καταναλωθεί σε οθόνη κινητού τηλεφώνου και ακόμη χειρότερα σε εξωτερικό χώρο. 

Το debate αυτό διαρκεί χρόνια, για την ακρίβεια ξεκίνησε με την είσοδο της τηλεόρασης στα περισσότερα σπίτια και συνεχίστηκε με το video, όμως σήμερα όσο μεγάλωσαν οι τηλεοράσεις τόσο μίκρυναν οι εναλλακτικές οθόνες, από τους υπολογιστές ως τα κινητά τηλέφωνα που στις λίγες ίντσες τους χωρούν αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. 

Το βίντεο, που προσφέρει μερικές αξέχαστες στιγμές από την ιστορία του σινεμά, δε μπορεί να είναι δογματικό κατά των μικρών οθονών από τη στιγμή που φτιάχτηκε για πάροχο που δίνει αυτή την επιλογή, υπερτονίζει όμως τη δύναμη της κινηματογραφικής αίθουσας αλλά υπενθυμίζει και την δυνατότητα εύρεσης σπάνιων ταινιών στη στιγμή μέσω μιας φορητής συσκευής, κάτι που ποτέ άλλοτε δεν ήταν δυνατό.

Δείτε το και διαλέξτε πλευρά: