Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα: 6 ταινίες κόντρα στον Αγ. Βαλεντίνο! - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:57
14/2

Οι βλαβερές συνέπειες του έρωτα: 6 ταινίες κόντρα στον Αγ. Βαλεντίνο!

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το ΣΙΝΕΜΑ προτείνει να αφήσετε τα λούτρινα στην άκρη...

Από το cinemagazine.gr

Είστε μόνος, προσφάτως χωρισμένος ή απλά έχετε αλλεργία σε ροδόχρωμα πακετάκια, κόκκινα τριαντάφυλλα, λούτρινα μιάσματα, παχυντικά εδέσματα σε σχήμα καρδιάς και γενικά όλα αυτά τα βδελυρά αντικείμενα που έχουν μετατρέψει τον έρωτα σε ένα εμπορευματοποιημένο εποχιακό είδος; 

Σε πείσμα λοιπόν της ρομαντικής διάθεσης που μας επιβάλλεται καταναγκαστικά σας προτείνουμε μερικές ταινίες που με έναν υπέροχα διεστραμμένο τρόπο πάνε κόντρα στο πνεύμα της ημέρας.

Προσοχή: αν είστε ζευγαρωμένος μην δείτε (σήμερα) τις παρακάτω ταινίες παρέα με το έτερόν σας ήμισυ, εκτός κι αν έχετε πιστοποιήσει με ασφάλεια ότι διαθέτει  αρκετό χιούμορ και μία υγιή δόση κυνισμού στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Ολέθρια Σχέση (Fatal Attraction, 1987) του Έιντριαν Λάιν

Ο γάμος δεν σκοτώνει απαραίτητα τον έρωτα, αλλά να… μερικές φορές σκοτώνει το σεξ, κάνοντας το ένα από τα δύο (ή και τα δύο αν είστε αρκετά προχωρημένοι) μέλη του ερωτευμένου ζευγαριού να αναζητήσει αλλού πορτοκαλιές. Προσοχή όμως στο που αναζητάτε τα περί ου ο λόγος εσπεριδοειδή. Κάπως έτσι την πάτησε και ο Μάικλ Ντάγκλας και άφησε τη συζυγική κλίνη για τα κάλλη της Γκλεν Κλόουζ. Μόνο που η αδικημένη από τα Όσκαρ κυρία ήταν υπερβολικά ρομαντική για να αρκεστεί στο ρόλο της ερωμένης μίας χρήσεως και ακόμα πιο αποφασισμένη να βρει τον δικό της Βαλεντίνο. Aκόμα κι αν έπρεπε να σκορπίσει στο διάβα της νεκρά κουνέλια!

Audition (1999) του Τακάσι Μίικε

Ααααχ, η τέλεια γυναίκα. Πολλοί την ψάχνουν, ελάχιστοι τη βρίσκουν, οι περισσότεροι είναι πεπεισμένοι ότι αποτελεί αποκύημα καλπάζουσας φαντασίας. Όχι όμως ο πρωταγωνιστής του ιδιοφυώς διεστραμμένου «Audition». Αυτός ο ευαίσθητος χήρος αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή του, αλλά προκειμένου να είναι σίγουρος για τα προσόντα της μελλοντικής του συζύγου στήνει μια ψεύτικη οντισιόν. Και (νομίζει) ότι την ανακαλύπτει στο πρόσωπο της νεαρής Ασάμι που τα έχει όλα: είναι όμορφη, ντροπαλή, λιγομίλητη και έχει σώμα μοντέλου και χάρη χορεύτριας. Μόνο που έχει κι ένα ελάττωμα: συνηθίζει να κρατά ένα κομμάτι από κάθε άνδρα που έχει γνωρίσει – όχι στην καρδιά της, αλλά στη φορμόλη! Happy Valentine’s Day!