Βίντεο: Γιατί η Pixar επενδύει στις ταινίες μικρού μήκους; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
17:23
16/7

Βίντεο: Γιατί η Pixar επενδύει στις ταινίες μικρού μήκους;

Η εταιρία που ξεκίνησε καινοτομώντας στον χώρο του animation, εξακολουθεί ως σήμερα να ψάχνει για νέες ιδέες μέσα από ταινίες μικρού μήκους που φαινομενικά δεν της δίνουν κάποιο οικονομικό όφελος. 

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Έχει γίνει μια από τις παραδόσεις των τελευταίων ετών. Η Pixar, στις περισσότερες ταινίες της, παρουσιάζει πρώτα μια ολιγόλεπτη νέα δουλειά μικρού μήκους, συστήνοντας συνήθως τις εμπνεύσεις νέων συνεργατών της. Πολλές από τις μικρού μήκους που έβγαλε την τελευταία δεκαετία έφτασαν ως τα Όσκαρ, όμως αυτό κυρίως αφορά το πρεστίζ της εταιρίας, καθώς τα κέρδη που μπορεί να αποκομίσει από αυτά είναι πολύ λίγα σε σχέση με το κόστος τους. 

Το βίντεο του Καναδού Μπράιαν Τσέιμπερς ανατρέχει στο μακρινό 1984 και στα πρώτα μικρά βήματα της Pixar που ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικούς σκοπούς για να περάσει τελικά στον χώρο του animation. Μέχρι την κυκλοφορία του «Toy Story» το 1995 η εταιρία καινοτόμησε στον χώρο με τις δημιουργίες της, μια πρακτική που εξακολουθεί να σέβεται ως σήμερα, καθώς όταν ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες άφησε τους δημιουργούς τους να ανακαλύψουν να μονοπάτια στην τεχνολογία και τις αφηγηματικές πρακτικές του animation.

Δείτε το βίντεο που ξεκινά από τις πρώτες απόπειρες ως το τωρινό «Bao» που παίζεται πριν από το «Οι Απίθανοι 2».