Βίντεο: Ταραντίνο και Μπουσέμι προβάρουν το «Reservoir Dogs» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
9:40
19/4

Βίντεο: Ταραντίνο και Μπουσέμι προβάρουν το «Reservoir Dogs»

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τις πρόβες με τους νεαρούς Ταραντίνο και Μπουσέμι να φτιάχνουν πρωτόλεια, κινηματογραφική ιστορία.

Από τον Πάνο Γκένα

Πέντε άντρες χωρίς ονόματα, μία ληστεία χαλασμένη την τελευταία στιγμή, μια συμμορία χωρίς ταυτότητα, ένας τραυματισμένος ο οποίος αιμορραγεί, ένα παρελθόν που πρέπει να γίνει γνωστό.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Ταραντίνο ξεδιπλώνει στο «Reservoir Dogs» ένα ολόκληρο οικοδόμημα ψεύδους, παρανοήσεων, macho ευαισθησίας και ανοησίας, αποτελεί μάλλον κάτι περισσότερο από την αρχή μιας επανάστασης. Μοιάζει με μια επίθεση κινηματογραφικού στιλ, ανεξέλεγκτης βίας στα όρια του gore, ευφυούς και άναρχης αφήγησης και φτηνής πολυτέλειας που στρέφεται προς ένα και μόνο «θύμα»: τον θεατή.

Ο,τι απομένει μετά απ' αυτό το εξοντωτικό μεταμοντέρνο νουάρ δεν είναι μόνο η γέννηση ενός από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες τις τελευταίας 25ετίας, αλλά η απόδειξη οτι το σινεμά μπορεί να συνεχίζει να είναι καινούργιο.Το φιλμ φυσικά έγινε σημείο αναφοράς για τα 90s και οδήγησε έναν...κινηματογραφόφιλο υπάλληλο βιντεοκλάμπ να αναδειχθεί.

Δείτε παρακάτω το βίντεο από τις πρόβες.