Βίντεο: Πώς γυρίστηκε η κλασική εναρκτήρια σκηνή του 3ου Austin Powers; - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
13:23
17/3

Βίντεο: Πώς γυρίστηκε η κλασική εναρκτήρια σκηνή του 3ου Austin Powers;

Ο Τζέι Ρόουτς, σκηνοθέτης όλων των Austin Powers, των «Γαμπρός [& Πεθερικά] της Συμφοράς» αλλά και της περσινής «Βόμβας», μας διασκεδάζει με την πιο feelgood έναρξη της τριλογίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Έχουν περάσει 18 χρόνια από το «Austin Powers: Το Χρυσό Εργαλείο», το ωραίο κλείσιμο μιας spoof τριλογίας που σατίρισε περίπου ότι βρήκε μπροστά της από υπερπράκτορες, λονδρέζικο swing και δεκαετία του '60 και η διασκεδαστικότητα εκείνης της σεκάνς (Σπίλμπεργκ, Κρουζ, Σπέισι, Πάλτροου, Ντε Βίτο συμμετεχόντων) δεν ξεχνιέται.

Μαζί της δεν ξεχνιέται και μια ωραία εποχή της αμερικανικής κωμωδίας, που πλέον διέρχεται κρίση κι έχει στείλει όλους τους δημιουργούς της να κάνουν «σοβαρό» σινεμά οσκαρικών βλέψεων. Ο ΜακΚέι, οι Φαρέλι, ο Ρόουτς εκλαμβάνονται πλέον αλλιώς από την έκπληκτη κριτική που γενικώς όχι μόνο δεν τα πάει και πολύ καλά με την κωμωδία αλλά αστοχεί και στον εντοπισμό ενός ταλέντου στην, άδικα βέβαια, λεγόμενη «κατηγορία πτερού».

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο ένα «πώς γυρίστηκε;», με όλη τη δυσκολία, τον τρομερό προσχεδιασμό, τις συλλήψεις, τις σινεφίλ αναφορές και βέβαια τη πλάκα.