«Salvation»: Από τη φυσική καταστροφή στον εμφύλιο πόλεμο - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
10:08
4/7

«Salvation»: Από τη φυσική καταστροφή στον εμφύλιο πόλεμο

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της σειράς που κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE CINEMA 4HD, στις 5/7 (23.00).

Από τον Τάσο Μελεμενίδη

Το περσινό καλοκαιρινό hit του CBS πήρε σχετικά εύκολα ανανέωση για δεύτερη σεζόν καταφέρνοντας να συνδυάσει την αγωνία για μια επερχόμενη φυσική καταστροφή με την τηλεοπτική φόρμα των twists και των διαρκών αποκαλύψεων. Στο τελευταίο κομμάτι στράφηκαν οι δημιουργοί της σειράς στο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν, με ποιο τρόπο δηλαδή θα έβρισκαν νέες ιστορίες που θα μπορούσαν να απορροφηθούν ομαλά από τα όσα έχουν συμβεί ως τώρα. 

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά μέσα σε μια σύγχρονη κιβωτό όπου μια ομάδα ανθρώπων επιβιώνει ελπίζοντας να μη γίνουν οι μοναδικοί κάτοικοι του πλανήτη. Σύντομα ανακαλύπτουν πως αυτός ο φόβος δεν γίνεται πραγματικότητα, όμως προσπαθούν να αντιληφθούν τις αλλαγές που συνέβησαν σε κορυφαίο εθνικό επίπεδο όσο ήταν κλεισμένοι. Και από εκεί ξεκινά μια πολυεπίπεδη κλιμάκωση υπό την απειλή ενός εμφυλίου πολέμου, την θέση του κάθε ήρωα σε αυτή την κατάσταση και κυρίως τα μυστικά που κουβαλά ο καθένας για πιθανή εμπλοκή σε πράξεις που μπορούν να τους φέρουν απέναντι στο ποινικό δίκαιο. 



Η στροφή αυτή της σειράς, από το genre της ταινίας επιβίωσης σε αυτό του πολιτικού θρίλερ, διαφαίνονταν από τα τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου και αποδεικνύεται αναζωογονητική, από τη στιγμή που το εύρημα της σύγκρουσης ενός αστεροειδή στη Γη δε μπορεί από μόνο του να δώσει άλλα ενδιαφέροντα επεισόδια, οπότε μετατίθεται στο background, αφήνοντας μπροστά τις συνέπειες αυτής της είδησης. Πώς δηλαδή δύο διαφορετικές απόψεις για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους μετατρέπονται πλέον σε πόλεμο (αφού δεν υπάρχει χρόνος) κάτι που ωθεί και τον απλό κόσμο να χάσει την ψυχραιμία του, αλλά και πως θα χειριστούν τις προσωπικές τους ιστορίες οι ήρωες της σειράς; Δικαιούνται να δράσουν εκτός νόμου αν θεωρούν ότι η πράξη τους θα είναι υπέρ της σωτηρίας του πλανήτη; Ένας αστυνομικός εμφανίζεται σύντομα, ως μια προσωποποίηση αυτού του ερωτήματος.


Αν και οι Ίαν Άντονι Ντέιλ, Σαντιάγκο Καμπρέρα και Τσάρλι Ρόου πρωταγωνιστούν σε 3 διαφορετικά επίπεδα δράσης της σειράς, ο χαρακτήρας της Τζένιφερ Φίνιγκαν φαίνεται να είναι ο σημαντικότερος στα πρώτα επεισόδια, καθώς ως σύμβουλος της Προέδρου των ΗΠΑ προσπαθεί να λαμβάνει ψύχραιμες αποφάσεις και να είναι το άτομο που κατευνάζει τις εντάσεις. Παράλληλα, παλεύει με τους προσωπικούς της δαίμονες, τους οποίους καλείται να λύσει και πρακτικά, καθώς από το τρίτο επεισόδιο και μετά, η εμπλοκή της σε μια υπόθεση του παρελθόντος παύει να είναι μυστικό.

Η πρεμιέρα του 2oυ κύκλου στο COSMOTE CINEMA 4HD, είναι την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 23:00. Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί σε 13 επεισόδια τα οποία θα προβάλλονται την ίδια μέρα και ώρα κάθε εβδομάδα.