Τα καλύτερα σάουντρακ της χρονιάς συγκεντρωμένα σε μία playlist! - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
13:01
5/1

Τα καλύτερα σάουντρακ της χρονιάς συγκεντρωμένα σε μία playlist!

Αυτές είναι οι μουσικές που ξεχωρίσαμε από τις εικόνες του 2017.

Από τον Πάνο Γκένα

Διαβάστε ακόμη
Ανασκόπηση 2017: Οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς και τα TOP-10 των συντακτών

Ανασκόπηση 2017: Οι τηλεοπτικές σειρές της χρονιάς
Ανασκόπηση 2017: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!
Ανασκόπηση 2017: Οι ατάκες της χρονιάς

Ανασκόπηση 2017: Οι αφίσες της χρονιάς
Ανασκόπηση 2017: Τα viral βίντεο της χρονιάς
Ανασκόπηση 2017: Οι σκηνές της χρονιάς

Ανασκόπηση 2017: Τα πρόσωπα της χρονιάς
Ανασκοπηση 2017: 10 ταινίες-must που... δεν είδατε!
Ανασκόπηση 2017: Απογοητεύσεις και υπερεκτιμημένα της χρονιάς 

Ορχηστρικά θέματα, τραγούδια που σιγομουρμουρήσαμε, επικές ενορχηστρώσεις και τρυφερά σόλο. Το 2017 ήταν μία ενδιαφέρουσα χρονιά και οι κινηματογραφικές εικόνες του μας επιφύλαξαν εξαιρετικές μουσικές συνοδείες.

Ο Τζον Γουίλιαμς επέστρεψε με «Τζεντάι» και Σπίλμπεργκ («The Post»), o εξαιρετικός Κάρτερ Μπέργουελ υπέγραψε μερικές από τις πιο ξεχωριστές συνθέσεις της σεζόν («Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» και «Το Δωμάτιο των Θαυμάτων»), ο (δικαίως) ανερχόμενος Ντάνιελ Πέμπερτον βρέθηκε πίσω από το «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» και τον ιδιαίτερο «Βασιλιά Αρθούρο», ο Χανς Ζίμερ πρόσφερε ένταση στα «Dunkirk», «Blade Runner 2049» και ο Αλεξάντρ Ντεσπλά ταξίδεψε από το «Valerian» στο «The Shape of Water».

Από τα σάουντρακ που ξεχώρισαν, ο Νίκολας Μπρίτελ που πέρσι έγραψε το αισθαντικό «Moonlight», ήταν υπεύθυνος για τον μουσικό τόνο στη «Μάχη των Φύλων», ο Μάικλ Τζιακίνο βρήκε το κατάλληλο συναίσθημα τόσο στο «Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση», όσο και στο συγκινητικό «Coco», η Ταμάρ-Καλί έντυσε τις φυλετικές αγωνίες του «Mudbound», ο Sufjan Stevens με το «Mystery of Love» του «Να με Φωνάζεις με τ' Όνομά σου» έγραψε το τραγούδι της χρονιάς, ενώ ο βραβευμένος με Όσκαρ («Εξιλέωση») Ντάριο Μαριανέλι έδωσε πολεμικό πρόσταγμα με ενορχηστρωτική ακρίβεια και εμπνευσμένες ιδέες στο «The Darkest Hour».

Τί περιμένετε; Play!

Υ.Γ. Από τη λίστα απουσιάζει το «Phantom Thread» του Jonny Greenwood που αναμένεται όμως να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο 2018.