Τόμας Στούμπερ: «Η αγάπη, η φιλία, η συντροφικότητα είναι η μοναδική απάντηση που μπορούμε να δώσουμε» - αφιερωματα , θεματα || cinemagazine.gr
11:32
18/1

Τόμας Στούμπερ: «Η αγάπη, η φιλία, η συντροφικότητα είναι η μοναδική απάντηση που μπορούμε να δώσουμε»

Ο σκηνοθέτης του υπέροχου «In the Aisles» μιλά στην κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ για όσα αξίζει να αναζητηθούν στους αχανείς «Διαδρόμους» μιας ζωής εγκλωβισμένης στη ρουτίνα.

Συνέντευξη στον Νεκτάριο Σάκκα

Τον ξεχωρίσαμε σχεδόν ένα χρόνο πριν στο Βερολίνο όταν συμμετείχε με το «Στους Διαδρόμους» στο Διαγωνιστικό της Μπερλινάλε. Τότε που κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις αξιώνοντας δικαίως τη Χρυσή Άρκτο με μια αφοπλιστικά ειλικρινή δημιουργία η οποία εστιάζει σε μία κοινότητα εργαζομένων κάποιου αχανούς πολυκαταστήματος, με τους ήρωές του (πρωταγωνιστούν ο Φραντς Ρογκόφσκι και η Σάντρα Χούλερ) να γυρεύουν μέσα από τη φιλία, τον έρωτα και τη συντροφικότητα ένα κάποιο νόημα στη σισύφεια καθημερινότητά τους (διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ).

Και έπειτα λίγους μήνες αργότερα, τον περασμένο Σεπτέμβρη συγκεκριμένα, ο Τόμας Στούμπερ βρέθηκε στην Αθήνα για τις 24ες Νύχτες Πρεμιέρας προκειμένου να συστήσει ο ίδιος την ταινία του στο ελληνικό κοινό. Η παρουσία του εδώ τον έφερε φυσικά και μπροστά από την κάμερα του ΣΙΝΕΜΑ, με σκοπό να μοιραστεί μαζί μας τις δικές του σκέψεις για το ιδιαίτερο, ανεπιτήδευτα ανθρώπινο και τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο σύμπαν που χτίζει «Στους Διαδρόμους».

photo credit: Νίκος Κατσαρός