Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή - ταινιες || cinemagazine.gr

Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή

Croods 2: A New Age

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2020
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόελ Κρόφορντ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Νταν και Ντέιβιντ Χέιγκμαν, Πολ Φίσερ, Μπομπ Λόγκαν
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ: Κώστα Κόκλα, Νίκο Κουρή
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Μαρκ Μάδερσμπο
    ΜΟΝΤΑΖ: Τζέιμς Ράιαν
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95’
    ΔΙΑΝΟΜΗ: Tulip
    Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή

Όπου το 39ο animation της Dreamworks εξακολουθεί την διασκεδαστική του παράδοση κατά την οποία επί 23 συναπτά έτη βλέπει την ολοένα ξεμακραίνουσα πλάτη της Pixar.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν είναι ότι έργα σαν το «Antz», τη σειρά του «Shrek» (εκ των οποίων το απολαυστικό δεύτερο είναι και η εμπορικότερη δουλειά του στούντιο συνολικά), του «Kung Fu Panda» ή του «Madagascar» αστοχούν. Αντιθέτως, το στούντιο και η εν γένει λογική του franchise που το διέπει (όπως όλα τα στούντιο σήμερα), επιθυμεί να βρει μια πιο παραδοσιακή, «παιδική» αγορά animation, βασισμένη στο ελεκτρίκ χρωματιστό σκίτσο, κάπως σα να βλέπεις Star Channel, την ανέφελη πλάκα, την εύγλωττη πλοκή. Όλ αυτά, δεν είναι καθόλου αρνητικά, είναι απλώς στοχευμένα σε ένα κοινό που η φιλοδοξία μιας Pixar, ας πούμε, έχει φροντίσει να πάρει από το χέρι για ένα βήμα προς μια καλύτερη animation ζωή.

Το δεύτερο «Croods», αυτής της...crude, δηλαδή χοντροκομμένης, άξεστης, οικογένειας (που φέρνει σε Φλίντστοουνς αν και μπροστά της εκείνοι μοιάζουν φλεγματικοί) τους βρίσκει σε αναζήτηση ενός Μέλλοντος και συνοικέσια με ένα new age ζευγάρι που έχει φτιάξει έναν επίγειο παράδεισο.

Στην περιπέτεια που ξεκινά σαν road movie και εξελίσσεται σε κωμικό θρίλερ συνύπαρξης δύο εντελώς διαφορετικών τρόπων ζωής, η ιστορία δεν διστάζει μπροστά στον έκδηλο συντηρητισμό της (το new age ζεύγος είναι χειραγωγοί ανθρώπων, ειδών και περιβάλλοντος), αναπτύσσει μια πλειάδα τύπων κι χαρακτήρων που παιδεύουν μια εφευρετικότητα (τα βραδυποδάκια είναι γλύκες), αλλά, ατυχώς, χαρακτηρίζεται από μια συχνά πολύ κακόγουστη, αναχρονιστική αντιμετώπιση των προϊστορικών ηρώων, που πρέπει καλά και σώνει να μιλούν επίμονα με όλη την μανιέρα του 2021. Η φασαρία αντέχεται, ενίοτε είναι και διασκεδαστική, όμως αυτό είναι φάουλ μέγιστο και παράγοντας πολύ σύντομης γήρανσης του έργου. Αλλά βέβαια, όπως και με την πρώτη ταινία του 2013, αυτό μοιάζει δευτερεύον. Άλλωστε η απόσταση των 8 χρόνων είναι ενδεικτική: Κανένα άλλο επιτυχημένο franchise της εταιρείας (Shrek, Panda, Madagascar, Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας) δεν είχε τόση απόσταση από τον προκάτοχό του. Κι έτσι πάντως, κρατώντας μάλιστα και τον προϋπολογισμό χαμηλά (65 εκατομμύρια), το χονδροειδές, πλακατζίδικο πόνημα λογίζεται επιτυχία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή
  • Οι Κρουντς 2: Νέα Εποχή