Το Δείπνο μου με τον Αντρέ - ταινιες || cinemagazine.gr

Το Δείπνο μου με τον Αντρέ

My Dinner with Andre

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1981
    ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΗΠΑ
    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λουί Μαλ
    ΣΕΝΑΡΙΟ: Γουάλας Σον, Αντρέ Γκρέγκορι
    ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Γουάλας Σον, Αντρέ Γκρέγκορι
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Τζέρι Σοπάνεν
    MONTAZ: Τζόελ Κοξ
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Άλεν Σον
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110' ΔΙΑΝΟΜΗ: Summer Classics
    Το Δείπνο μου με τον Αντρέ

Μπορεί μια απλή συζήτηση να σου αλλάξει τη ζωή;  Ενα βαθιά φιλοσοφικό, απρόσμενα καθηλωτικό και εξομολογητικό φιλμ για τον έρωτα, τον θάνατο και τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

Από τον Θανάση Πατσαβό

Δύο παλιοί φίλοι συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από χρόνια για ένα δείπνο σε νεοϋρκέζικο εστιατόριο. Ο ένας είναι ένας θεατρικός συγγραφέας που μετά δυσκολίας τα βγάζει πέρα αναλαμβάνοντας ρολάκια ως ηθοποιός. Ο άλλος ένας διεθνούς φήμης θεατρικός συγγραφέας που τα εγκατέλειψε όλα για να ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου, αναζητώντας απαντήσεις στα υπαρξιακά ερωτήματα που τον ταλανίζουν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, η πραγματιστική κοσμοθεωρία του πρώτου θα έρθει αντιμέτωπη με τις μεταφυσικές, σχεδόν σουρεαλιστικές εμπειρίες του δεύτερου.

Μπορεί μια απλή συζήτηση να σου αλλάξει τη ζωή; Ο,τι στο χαρτί φαντάζει επικίνδυνα ως μια φλύαρη συνομιλία ανάμεσα σε δύο επιτηδευμένους καλλιτέχνες, στα χέρια του Λουί Μαλ και των δύο πρωταγωνιστών του (ο Γουάλας Σον και ο Αντρέ Γκρέγκορι, οι οποίοι έγραψαν επίσης το σενάριο και υποδύονται λίγο-πολύ τους εαυτούς τους) μεταμορφώνεται σε μια αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία. Βαθιά φιλοσοφικό, σκηνοθετημένο με κομψότητα και απατηλή απλότητα, το «Δείπνο Μου με τον Αντρέ» είναι ένα απρόσμενα καθηλωτικό και εξομολογητικό φιλμ για τον έρωτα, τον θάνατο και τις μικρές και μεγάλες χαρές της ζωής.

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Το Δείπνο μου με τον Αντρέ
  • Το Δείπνο μου με τον Αντρέ