Ξεφυλλίζοντας την δράση! Κερδίστε αντίτυπα των βιβλίων «Γκρίζος Άνθρωπος» του Μαρκ Γκρέινι - νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
16:23
12/7

Ξεφυλλίζοντας την δράση! Κερδίστε αντίτυπα των βιβλίων «Γκρίζος Άνθρωπος» του Μαρκ Γκρέινι

Το ΣΙΝΕΜΑ cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Anubis σάς κάνουν δώρο αντίτυπα των δυο βιβλίων της λογοτεχνικής σειράς «Γκρίζος Άνθρωπος» του Μαρκ Γκρέινι, στην οποία βασίζεται η ακριβότερη παραγωγή του Netflix με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Κρις Έβανς.

Με σκοπό το ξεκίνημα ενός νέου μεγάλου franchise, το Netflix συνεργάζεται με τους αδερφούς Ρούσο των «Avengers» σε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο. Το «Gray Man» είναι το νέο στοίχημα του σκηνοθετικού διδύμου και βασίζεται στο μπεστ-σέλερ του Μαρκ Γκρείνι που κυκλοφόρησε το 2009, με ήρωα έναν πρώην πράκτορα της CIA και ελεύθερο πληρωμένο δολοφόνο τον οποίο κυνηγά σε όλο τον πλανήτη ένας πρώην συνάδελφό του.

Ο «Gray Man» είναι ο πράκτορας της CIA Κόρτ Τζέντρι (Ράιαν Γκόσλινγκ), γνωστός και ως Σιέρα Σιξ. Ο Τζέντρι, ο οποίος υπήρξε ένας εξαιρετικά ικανός κι εγκεκριμένος από την Υπηρεσία έμπορος θανάτου, ένας «μύθος» , απελευθερώνεται από ένα ομοσπονδιακό σωφρονιστικό ίδρυμα και στρατολογείται από τον προϊστάμενό του, Ντόναλντ Φιτζρόι (Μπίλι Μπομπ Θόρντον). Αυτή τη φορά η κατάσταση έχει αλλάξει: ο Σιξ είναι πλέον ο στόχος! Τον κυνηγά σε όλο τον κόσμο ο Λόιντ Χάνσεν (Κρις Έβανς), πρώην συνεργάτης του στη CIA, και τίποτα δεν θα τον σταματήσει μέχρι να τον εξοντώσει Η πράκτορας Ντάνι Μιράντα (Άνα ντε Άρμας) φροντίζει για την προστασία του. Θα τη χρειαστεί.

«Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στον χαρακτήρα που υποδύομαι είναι πως επιθυμεί κάτι που θέλουν οι περισσότεροι από εμάς, να είναι απλώς ελεύθερος», δηλώνει ο Γκόσλινγκ στο Empire για τον πρώτο του ρόλο τέσσερα χρόνια μετά τον «Πρώτο Άνθρωπο» του Σαζέλ. «Ο στόχος του δεν είναι τα λεφτά, ένας θησαυρός ή η εκδίκηση. Θέλει απλώς να έχει το δικαίωμα να κάθεται στον καναπέ και να παρακολουθεί Netflix όπως όλοι οι υπόλοιποι».

Λίγα λόγια για τη σειρά βιβλίων «Gray Man»

O Μαρκ Γκρέινι είναι γνωστός για τη συνεργασία του με τον Τομ Κλάνσι στα τελευταία βιβλία του και, μετά τον θάνατό του δεύτερου το 2013, συνέχισε τις περιπέτειες του Τζακ Ράιαν και άλλων χαρακτήρων του Κλάνσι. Το 2009 κυκλοφόρησε τον «Γκρίζο Άνθρωπο», το πρώτο μυθιστόρημα της σειράς «Gray Man», που ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα και κατέστησε τον Γκρέινι μία από τις πιο επιδραστικές φωνές στο σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα.

Το 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Επόμενος Στόχος», η οποία αποτελείται μέχρι στιγμής από 11 συνολικά βιβλία με πιο πρόσφατο το «Sierra Six» (2022).

Τα δύο πρώτα βιβλία της best selling σειράς του Μαρκ Γκρέινι «Gray Man», με τίτλους «Ο Γκρίζος Άνθρωπος» και «Ο Επόμενος Στόχος», κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Anubis.

   

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Anubis κάνουν δώρο σε δυο τυχερ@ς από ένα πακέτο με τα δυο βιβλία του Γκρέινι («Ο Γκρίζος Άνθρωπος», «Ο Επόμενος Στόχος»). Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό, γράψτε το όνομά σας στα σχόλια του post της επίσημης σελίδας του cinemagazine.gr στο facebook. Οι νικητ@ θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα.

Η ταινία «Gray Man» κυκλοφορεί 14 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την ODEON.