Η ιστορία που καθήλωσε το παγκόσμιο κοινό: Κερδίστε αντίτυπα του «Unorthodox» της Ντέμπορα Φέλντμαν ? νεα , διαγωνισμοι || cinemagazine.gr
17:00
23/12

Η ιστορία που καθήλωσε το παγκόσμιο κοινό: Κερδίστε αντίτυπα του «Unorthodox» της Ντέμπορα Φέλντμαν

Ώρα για δώρα λίγο πριν τις γιορτές! Το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σάς δίνει την ευκαιρία να κερδίσετε το συγκλονιστικό μυθιστόρημα «Unorthodox» της Ντέμπορα Φέλντμαν.

Το «Unorthodox» σκιαγραφεί τον αγώνα και το τίμημα για την προσωπική ελευθερία, μακριά από έναν απομονωμένο κόσμο, και ενέπνευσε πριν λίγους μήνες την ομώνυμη τηλεοπτική παραγωγή του Netflix που καθήλωσε το κοινό, αναδεικνύοντας την πρωταγωνίστρια Σίρα Χάας. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου στα ελληνικά, το cinemagazine.gr σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς/-ές να κερδίσουν ο καθένας/-μια από ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος της Ντέμπορα Φέλντμαν.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σαν μέλος της αυστηρής θρησκευτικής σέκτας των χασιδιστών Εβραίων του Σάτμαρ, στο Ουίλιαμσμπεργκ του Μπρούκλιν, η Ντέμπορα Φέλντμαν μεγάλωσε υπακούοντας σε έναν κώδικα επιβεβλημένων εθίμων που υπαγόρευαν τα πάντα στη ζωή της, από το τι μπορούσε να φορέσει και σε ποιον μπορούσε να μιλήσει μέχρι το τι επιτρεπόταν να φάει και να διαβάσει. Κι όμως, παρά την καταπιεστική ανατροφή της, η Ντέμπορα εξελίχθηκε σε μια ανοιχτόμυαλη νεαρή γυναίκα, ένα πνεύμα ανεξάρτητο, διαβάζοντας κρυφά λογοτεχνία και βρίσκοντας έμπνευση στους δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες της Jane Austen και της Louisa May Alcott, που την βοήθησαν να φανταστεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, μακριά από την κλειστή της κοινότητα.

Παγιδευμένη στα δεκαεφτά της σε έναν σεξουαλικά και συναισθηματικά δυσλειτουργικό γάμο από προξενιό, με έναν νεαρό άντρα που γνώριζε ελάχιστα, η Ντέμπορα θα βιώσει τη σύγκρουση ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις ευθύνες της απέναντι στην κοινότητά της. Μια σύγκρουση που θα κορυφωθεί όταν στα δεκαεννιά της θα γεννήσει τον γιο της, οπότε και θα συνειδητοποιήσει ότι παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια οφείλει να χαράξει έναν άλλο δρόμο –για τον εαυτό της και για το παιδί της– προς την ελευθερία και την ευτυχία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε μετάφραση του Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου.

Η συγγραφέας

Η Ντέμπορα Φέλντμαν γεννήθηκε και μεγάλωσε στη χασιδική κοινότητα Σάτμαρ του Ουίλιαμσμπεργκ, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η μητρική της γλώσσα είναι τα γίντις. Το 2012, στα είκοσι πέντε της χρόνια, δημοσίευσε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της «Unorthodox», στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη μίνι σειρά που προβλήθηκε από το Netflix το 2020 και ήταν υποψήφια για οκτώ βραβεία Έμμυ, κερδίζοντας αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας. Το «Unorthodox» έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι πέντε γλώσσες. Το 2014 δημοσίευσε το βιβλίο της «Exodus: A Memoir». Η Ντέμπορα ζει πλέον με τον γιο της στο Βερολίνο.

Συμμετοχή στον διαγωνισμό

Το cinemagazine.gr και οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος δίνουν την ευκαιρία σε τρεις τυχερούς/-ές να κερδίσουν το βιβλίο «Unorthodox» της Ντέμπορα Φέλντμαν κάνοντας comment, like ή share στο αντίστοιχο ποστ στην επίσημη σελίδα του cinemagazine.gr στο facebook για να τα διεκδικήσετε. Οι νικητές/-τριες θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα (συμμετοχές μέχρι και Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου).