ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Amy» του Ασίφ Καπάντια «θυμώνει» την οικογένεια Γουάινχαουζ

2015-04-27 11:54:43

Η «Amy» του Ασίφ Καπάντια «θυμώνει» την οικογένεια Γουάινχαουζ




Οι συγγενείς της Έιμι Γουάινχαουζ «απορρίπτουν» το «Amy», το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια για τη ζωή της αδικοχαμένης ερμηνεύτριας που θα προβληθεί στις Κάννες.


Από τον Χρήστο Πολίτη

5 χρόνια μετά το «Senna», το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ασίφ Καπάντια για τη ζωή του Άιρτον Σένα, που κατάφερε να αποδώσει με τον πλέον «μυθοπλαστικό» τρόπο τη ζωή του Βραζιλιάνου οδηγού της Φόρμουλα 1, ο Βρετανός σκηνοθέτης επιστρέφει με μια ακόμη βιογραφία, αυτή τη φορά για την ζωή της Έιμι Γουάινχαουζ.

Η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα στο μεταμεσονύκτιο τμήμα του προσεχούς Φεστιβάλ των Καννών, έδωσε στίγμα με ένα συγκινητικό τρέιλερ γεμάτο θαμπές εικόνες της Έιμι και δηλώσεις της, όπως «φοβάμαι πως η δημοσιότητα θα με αποσυντονίσει».

Το τρέιλερ του «Amy» του Ασίφ Καπάντια

Και ενώ όλοι περιμένουν την επίσημη πρεμιέρα, η οικογένεια της Γουάινχαουζ χαρακτηρίζει το ντοκιμαντέρ «παραπλανητικό και ψευδές» και δηλώνει πως «θα κρατήσει αποστάσεις από την ταινία», διαχωρίζοντας τη θέση της από την άποψη του σκηνοθέτη.

Η προβληματική του ντοκιμαντέρ εντοπίζεται από την οικογένεια στο γεγονός πως «η αφήγηση έχει κρατήσει και χρησιμοποιήσει ένα μικρό κομμάτι από δηλώσεις των συνεργατών της, πολλοί από τους οποίους την γνώριζαν λίγο στα τελευταία χρόνια της ζωής της».

Ωστόσο, οι αντιδράσεις αυτές δεν είναι καινούργιες. Την άρνησή του σε οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ είχε εκφράσει ο πατέρας της Γουάινχαουζ μόλις λίγα χρόνια μετά τον θάνατό της, λέγοντας μάλιστα πως «και τώρα που το είδε, ένιωσε άρρωστος και πως η ίδια η Έιμι θα ήταν θυμωμένη για το αποτέλεσμα».

Η Έιμι Γουάινχαουζ έφυγε από τη ζωή πριν τέσσερα χρόνια σε ηλικία 27 ετών, με τις επίσημες ιατρικές ενδείξεις να κάνουν λόγο για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ