ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες: Μια τρελή ιστορία αιμομικτικού έρωτα υπό τους ήχους του Μάνου Χατζιδάκι

2015-05-19 15:25:15

Κάννες: Μια τρελή ιστορία αιμομικτικού έρωτα υπό τους ήχους του Μάνου Χατζιδάκι




Η Βαλερί Ντονζελί μπορεί να μην ενθουσίασε κανέναν στις Κάννες με το άνισο μεταμοντέρνο παραμύθι της «Marguerite and Julien», εξέπληξε όμως ουκ ολίγους ντύνοντας με δύο κορυφαία τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη τον καταδικασμένο έρωτα δύο αδερφών.


Αποστολή στις Κάννες: Νεκτάριος Σάκκας

Η αλήθεια είναι πως το «Marguerite and Julien» πρόδωσε τις αυξημένες προσδοκίες για το νέο φιλμ της Βαλερί Ντονζελί, έπειτα από το αναπάντεχα επιτυχημένο «Πολεμώντας για τη Νίκη» (2011), το οποίο είχε λάμψει στην Εβδομάδα Κριτικής του 2011.

Διαβάστε ακόμη:
Δυο αδέρφια ερωτεύονται στις Κάννες
Κάννες: Ιστορίες έρωτα κι ομοφυλοφιλίας

Η παρουσία όμως της Γαλλίδας ηθοποιού και - εν προκειμένω - σκηνοθέτιδας στο φετινό Διαγωνιστικό τμήμα των Καννών δεν προκάλεσε εντύπωση μονάχα με το άνισο μεταμοντέρνο παραμύθι της, γύρω από την αληθινή ιστορία δύο αδερφών τα οποία πλήρωσαν με τη ζωή τους τον απαγορευμένο τους έρωτα γύρω στις αρχές του 17ου αιώνα.

Κι αυτό γιατί ένα από τα πολλά αξιοπερίεργα που παρατηρούνται στην ταινία, αφορά στο μουσικό «πέρασμα» του αξεπέραστου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μάνου Χατζιδάκι από το φιλμ.

Δύο, μάλιστα είναι τα τραγούδια του που ακούγονται ολόκληρα, καθώς ντύνουν τον αιμομικτικό έρωτα της Μαργκερίτ και του Τζουλιέν. Πρόκειται για την «Κοντέσα Εστερχάζυ» και τον «Κύριο Νολλ», τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο αριστουργηματικό άλμπουμ «Το Χαμόγελο της Τζοκόντας», που κυκλοφόρησε το 1965.

"Κοντέσα Εστερχάζυ"

"Ο Κύριος Νολλ"

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ