ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες: «Ο Αστακός» είναι αστείος, γλυκός και βίαιος

2015-05-15 19:34:19

Κάννες: «Ο Αστακός» είναι αστείος, γλυκός και βίαιος




Αν και περιτριγυρισμένος από γνωστά αστέρια του παγκόσμιου κινηματογράφου, ο Γιώργος Λάνθιμος δεν θα μπορούσε παρά να είναι το κεντρικό πρόσωπο στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της πρώτης προβολής του «Αστακού».


Αποστολή στις Κάννες: Ορέστης Ανδρεαδάκης

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η διεθνής ομάδα του, ήταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση μετά την πολυαναμενόμενη προβολή του «Αστακού». Οι Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Λέα Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αγγελική Παπούλια και Αριάν Λαμπέντ συγκέντρωσαν τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των δημοσιογράφων και οι ίδιοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το έργο του σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη:
Οι Κάννες προσκυνούν τον Μαντ Μαξ
Κάννες: οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε

Πως προέκυψε η αρχική ιδέα του «Αστακού»; Αμέσως μετά τις «Άλπεις», ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου, ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το επόμενο σχέδιο. «Θέλαμε να κάνουμε κάτι για τις ανθρώπινες σχέσεις με έναν ρομαντικό τρόπο. Η ταινία έγινε στα αγγλικά γιατί θέλαμε κάτι μεγαλύτερο και αυτό δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα». Βέβαια ο Γιώργος Λάνθιμος δεν άλλαξε πολλά στον τρόπο δουλειάς του. «Είχαμε ευτυχώς μεγάλη δημιουργική ελευθερία και κάναμε αυτά που ακριβώς θέλαμε μέσα στα λογικά όρια φυσικά που μπορούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Θα ξανακάνει ταινία στην Ελλάδα; «Γιατί όχι; Θα ξαναέκανα ταινία στην Ελλάδα αν το ένιωθα σωστό. Δεν αποκλείω τίποτα».

Στη συνέχεια η Ρέιτσελ Βάις σημείωσε πως θεωρεί τον «Κυνόδοντα» ένα εξαιρετικά ειλικρινές δείγμα σινεμά και πως αφέθηκε στον «Αστακό», γιατί αγάπησε το σενάριο.«Ο καθένας θα ερμηνεύσει την ταινία διαφορετικά. Για μένα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως σχετίζεται με την επιθυμία να βρεις κάποιον που σου μοιάζει. Η αγάπη είναι άλλωστε ναρκισσιστική».

Ο Κόλιν Φάρελ, που στον «Αστακό» δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, εξομολογήθηκε πως όταν είδε τον «Κυνόδοντα», του φάνηκε ενοχλητικός και ταυτόχρονα συγκινητικός. «Το ίδιο πιστεύω και για τον «Αστακό», το οποίο επίσης δεν κατάλαβα και συνεχίζω να μην πολυκαταλαβαίνω! Είναι όμως η πιο ανοιχτή σε ερμηνείες ταινία που έχω κάνει».

Δυο γνώριμες παρουσίες, η Αγγελική Παπούλια και η Αριάν Λαμπέντ, επιστρέφουν στο κινηματογραφικό σύμπαν του Λάνθιμου. «Κάθε φορά που διαβάζω μια νέα ταινία του Γιώργου είναι μια έκπληξη. «Ο Αστακός» είναι αστείος, γλυκός και βίαιος», τόνισε η Παπούλια.

Κυρίες και Κύριοι, «Ο Αστακός», η 4η μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου αποκαλύφθηκε σήμερα στις Κάννες. Κι αν η προβολή του δημιούργησε αρκετές απορίες, θυμηθείτε πως κλείνει με άλλη μία: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη;».

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ