ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες: Ο σκηνοθέτης του «Amy» απαντά στον «αηδιασμένο» πατέρα της Γουάινχαουζ

2015-05-16 10:35:16

Κάννες: Ο σκηνοθέτης του «Amy» απαντά στον «αηδιασμένο» πατέρα της Γουάινχαουζ




Ο θόρυβος καλά κρατεί με αφορμή την έντονη δυσαρέσκεια του πατέρα της πρόωρα χαμένης σταρ για το «Amy», ενώ απομένουν ελάχιστες ώρες πριν προβληθεί ένας από τους πλέον ηχηρούς τίτλους του 68ου Φεστιβάλ Καννών.


Αποστολή στις Κάννες: Νεκτάριος Σάκκας

Το ντοκιμαντέρ του Ασίφ Καπάντια, «Amy», αποτελεί δίχως άλλο έναν από τους πλέον καυτούς τίτλους των φετινών Καννών. Με το «καυτό» στην προκειμένη περίπτωση να πηγαίνει πακέτο με το «αμφιλεγόμενο», τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς του πατέρα της Έιμι Γουάινχαουζ, ως προς το περιεχόμενο του φιλμ. Γεγονός που πυροδότησε την αναμενόμενη απάντηση του σκηνοθέτη, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα στο Hollywood Reporter.

«Σιχάθηκα όταν το πρωτοείδα. Η Έιμι θα ήταν έξαλλη (σ.σ. αν το είχε δει)», δήλωσε ο Μιτς Γουάινχαουζ, κατηγορώντας παράλληλα τους δημιουργούς της ταινίας πως δεν συμπεριέλαβαν στις συνεντεύξεις αρκετούς από το στενό περιβάλλον της δημοφιλούς τραγουδίστριας, η οποία πέθανε το 2011 σε ηλικία μόλις 27 ετών. Επιπλέον, χρεώνει στον Καπάντια πως με την ταινία νιώθει πως τον καθιστά υπεύθυνο για τις μοιραίες, όπως αποδείχθηκε, εξαρτήσεις της κόρης του.

Διαβάστε ακόμη:
«Irrational Man»: o καινούργιος Γούντι Άλεν παραδίδει μαθήματα φιλοσοφίας και εγκλήματος
«Όταν ο Μπουνιουέλ συνάντησε τον Όργουελ»: τι έγραψε ο ξένος Τύπος για τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου

Ο σκηνοθέτης του «Amy» φυσικά υπεραμύνθηκε της δουλειάς του, λέγοντας πως «η μεγαλύτερη πρόκληση αρχικά ήταν να πειστεί ο κόσμος να μιλήσει», εξηγώντας πως ο χαμός της Έιμι «ήταν ακόμα (για πολλούς που τη γνώριζαν) μια οδυνηρή, πρόσφατη ανάμνηση», ενώ οι συνεντεύξεις συνήθως διεξάγονταν μεταξύ του ίδιου και του συνεντευξιαζόμενου, σε κάποιο μικρό δωμάτιο και με τα φώτα σβηστά. «Για πολλούς ήταν μια μορφή ψυχοθεραπείας το να βγάλουν από μέσα τους όσα τους βάραιναν».

Σημειώνεται πως το ντοκιμαντέρ είχε την υποστήριξη της Universal (η δισκογραφική της τραγουδίστριας), ενώ ο Μιτς Γουάινχαουζ είναι μεταξύ αυτών που μιλούν εκτενώς στο «Amy». Το περίεργο, πάντως, είναι πως ενώ δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις όταν είχε δει το αρχικό cut, αποφάσισε να διαχωρίσει τη θέση του εμφαντικά από την ταινία, λίγο πριν την πρεμιέρα της στις Κάννες (η προβολή θα γίνει σήμερα, 16/5, στο πλαίσιο των μεταμεσονύκτιων προβολών).

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ