ΚΑΝΝΕΣ 2015 / ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι Κάννες προσκυνούν τον Μαντ Μαξ

2015-05-14 18:28:38

Οι Κάννες προσκυνούν τον Μαντ Μαξ




Ο σκηνοθέτης Τζορτ Μίλερ, ο Τομ Χάρντι, η Σαρλί Θερόν και ο Νίκολας Χουλτ, είναι οι σημερινοί απόλυτοι άρχοντες στην Κρουαζέτ, ενώ όσοι είδαν την ταινία αισθάνθηκαν για λίγο παιδιά.

 


Αποστολή στις Κάννες: Ορέστης Ανδρεαδάκης και Νεκτάριος Σάκκας

8:30 π.μ., ώρα Γαλλίας, Κρουαζέτ, Κάννες

Στο μεγάλο αμφιθέατρο που έχει το όνομα των αδελφών Λιμιέρ, 2300 δημοσιογράφοι και επαγγελματίες απ' όλο τον κόσμο ξέχασαν για λίγο την όποια «φεστιβαλική σοβαρότητα» και άφησαν τους εαυτούς τους να τσαλαβουτήσουν στα ρηχά νερά μιας καθαρής, κινηματογραφικής διασκέδασης.

Και ήταν τόση η διάθεση του κοινού να απολαύσει την ανεμελιά μιας περιπέτειας, που δυσανασχετούσε στις στιγμές που η δράση χαμήλωνε δίνοντας τη θέση της στους διαλόγους.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Τζορτζ Μίλερ τόνισε πως ήθελε να κάνει μια ταινία με όσο το δυνατό λιγότερους διαλόγους. «Ήθελα να κάνω μια ταινία, που όπως είχε πει και ο Χίτσκοκ, να τη δουν στην Ιαπωνία χωρίς υπότιτλους», δήλωσε.

Άλλωστε όπως είχε αναφέρει και ο συνθέτης της μουσικής της ταινίας, Τομ Χόλκενμποργκ, η πρώτη σκέψη του Τζορτζ Μίλερ ήταν να μη χρησιμοποιήσει ούτε νότα στο νέο «Μαντ Μαξ: Ο Δρόμος της Οργής». Οι ήχοι της ταινίας θα ήταν μόνο οι θόρυβοι των μηχανών και τα τεταμένα γκάζια των αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη:
Κάννες - Κριτική: Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη; «Ο Αστακός» έχει την απάντηση
Κάννες: Οι συντελεστές του «Αστακού» στο πρωινό μενού των Καννών
«Το φτάνουμε στα άκρα»: δηλώσεις του Γιώργου Λάνθιμου στο Screen International

Αν αναρωτιέστε πόσο Έλληνας νιώθει ο Τζορτζ Μίλερ, ο καλός μας φίλος Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος μας εκμυστηρεύτηκε πως στην αποκλειστική συνέντευξη για λογαριασμό του ALPHA, που έδωσε ο σκηνοθέτης, είπε πως μιλάει ελάχιστα ελληνικά και πως πολλές φορές σκέφτεται το Τσιρίγο, την περιοχή των Κυθήρων απ' όπου κατάγεται ο παππούς του.

Τα γυρίσματα της ταινίας δεν έγιναν στην Αυστραλία, όπως θα φανταζόταν κανείς, αλλά στη Ναμίμπια. Ο Μίλερ επίσης επέμενε στην αληθινή δράση και απέφυγε, όσο μπορούσε, το CGI, δημιουργώντας συχνά πονοκέφαλο στον Τομ Χάρτνι, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε πως φοβάται τα ύψη.

Όσο για το να η ταινία είναι ριμέικ ή reboot της σειράς, οι συντελεστές μας είπαν πως είναι ασφαλές να τη θεωρούμε απλά «ένα κομμάτι από τον κόσμο του Μαντ Μαξ».

Ο Μίλερ ανέφερε πρόσφατα πως σκεφτόταν να προσθέσει τον Μελ Γκίμπσον στο νέο επεισόδιο, αλλά την περίοδο των γυρισμάτων ο ηθοποιός βρισκόταν σε μια αρκετά σκοτεινή περίοδο της ζωής του. Ποια είναι σήμερα η γνώμη του για την καινούρια ταινία; «Γελούσε, κλωτσούσε την καρέκλα και μου χτυπούσε φιλικά την πλάτη. Όταν στο τέλος μας αγκάλιασε με τον Τομ, συγκινήθηκα», είπε ο Μίλερ. Άρα του άρεσε!

Όπως αισθάνθηκαν οι θεατές, έτσι ένιωσε και η Σαρλίζ Θέρον. «Βλέποντας την ταινία, επέστρεψα στην παιδική μου ηλικία. Δεν πίστευα ότι αυτή που έβλεπα ήμουν εγώ. Την είδα με τον ενθουσιασμό που έχει ο θεατής», εκμυστηρεύτηκε η πανέμορφη ηθοποιός.

Για το ενδεχόμενο να δούμε τον Μαντ Μαξ να επισκέπτεται και πάλι τις κινηματογραφικές οθόνες, κάτι που φημολογείται έντονα, ο Μίλερ είπε περιπαιχτικά: «Μόλις γέννησα! Όταν η ομάδα βρει την όρεξη, θα υπάρχουν σίγουρα πολλές ιστορίες της ερήμου που μπορούν να ειπωθούν».

Και εμείς θα είμαστε έτοιμοι για το ταξίδι! Φεύγουμε όποτε θες, Τζορτζ!

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ