ΚΑΝΝΕΣ 2016 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλμοδόβαρ, Τζάρμους και Φαραντί για τον «Χρυσό Φοίνικα»! Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Καννών

2016-04-23 10:33:35

Αλμοδόβαρ, Τζάρμους και Φαραντί για τον «Χρυσό Φοίνικα»! Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Καννών




Μεγάλα ονόματα του κινηματογραφικού σύμπαντος θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα στο φετινό φεστιβάλ των Καννών, ενώ η ταινία του Θάνος Αναστόπουλου «L' Ultima Spiaggia» θα προβληθεί στο τμήμα «Ειδικές Προβολές».


Από τους Πάνο Γκένα, Νεκτάριο Σάκκα και Γιάννη Σμοΐλη

Από τον Πέδρο Αλμοδοβάρ μέχρι τον Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν, κι από τον Σον Πεν μέχρι τους αδερφούς Νταρντέν, το φετινό διαγωνιστικό των Καννών έχει κάτι ενδιαφέρον για όλα τα γούστα.

Πολλούς από τους «συνήθεις υπόπτους» του φεστιβάλ, συναντάμε στο επίσημο διαγωνιστικό των Καννών: επιστρέφει ο Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν με το «Neon Demon», μια σκοτεινή, ψυχεδελική καταβύθιση στην αθέατη πλευρά του κόσμου της μόδας, ενώ ο Αλμοδόβαρ με τη «Julieta» θα διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα που δεν έχει κερδίσει ακόμα.

Ο Ξαβιέ Ντολάν, θα διαγωνιστεί με την ταινία «Juste La Fin Du Monde» , στην οποία θα πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ και Βενσάν Κασέλ, ενώ ο σπουδαίος Τζιμ Τζάρμους θα συμμετάσχει με το «Patterson». Οι αδερφοί Ζαν Πιερ & Λικ Νταρντέν, αγαπημένοι του φεστιβάλ, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν άλλον ένα Χρυσό Φοίνικα, με την ταινία «La Fille Inconnue». Επίσης, ο βετεράνος Πολ Βερχόφεν («Robocop», «Ολική Επαναφορά» «Βασικό Ένστικτο»), επιστρέφει με νέα ταινία, το «Elle».

Ο Σον Πεν θα διεκδικήσει επίσης βραβεία στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ, μετά από 15 χρόνια (είχε διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα και το 2001, με την αριστουργηματική «Υπόσχεση»), παρουσιάζοντας το τελευταίο του φιλμ με τίτλο «The Last Face» στο οποίο και θα πρωταγωνιστεί μαζί με τη Σαρλίζ Θερόν, ενώ ο τρομερός Κορεάτης δημιουργός, Τσαν Γουκ Παρκ («Sympathy For Mr Vengeance», «Oldboy», «Thirst»), θα διαγωνιστεί με το «Agassi».

UPDATE: Όπως ήταν αναμενόμενο, το «The Salesman» του βραβευμένου με Όσκαρ («Ένας Χωρισμός») Ασγκάρ Φαραντί προστέθηκε στο Επίσημο Διαγωνιστικό, σημειώνοντας την επιστροφή του σκηνοθέτη στις Κάννες μετά το «Παρελθόν» (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Μπερενίς Μπεζό) του 2013. Επίσης ο Τιερί Φρεμό ανακοίνωσε την προσθήκη των «Hell or High Water» του Βρετανού Ντέιβιντ Μακένζι («Young Adam») και «Clash» του Μοχάμεντ Ντίαμπ στο Ένα Κάποιο Βλέμμα, ενώ το «Blood Father» με τον Μελ Γκίμπσον θα προβληθεί στις Μεταμεσονύκτιες Προβολές.

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος με το «L' Ultima Spiaggia» (Η Τελευταία Παραλία) σε συν-σκηνοθεσία με τον Νταβίντε Ντελ Ντεγκάν, η ελληνική συμπαραγωγή «Γυρίζοντας τον Κόσμο» (Ένα Κάποιο Βλέμμα) και ο παραγωγός Χρήστος Κωνσταντακόπουλος με το «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους, δίνουν ελληνικό χρώμα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σε «φιλελληνικές» προβολές.

Στην ταινία «Γυρίζοντας τον Κόσμο», δύο φίλες επιστρέφοντας από το Αφγανιστάν προσπαθούν να ξεχάσουν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου που περνάνε στο «στρατιωτικό κέντρο αποκατάστασης» σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Κύπρο. Η ταινία είναι ελληνογαλλική συμπαραγωγή και γυρίστηκε στη Ρόδο και το Παρίσι την άνοιξη-καλοκαλίρι του 2015 με πρωταγωνιστές τους Αριάν Λαμπέντ, Soko, Μάκη Παπαδημητρίου και Ανδρέα Κωνσταντίνου. 

Εκτός διαγωνιστικού θα προβληθεί το «Disney’s The BFG» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «The Nice Guys» του καταπληκτικού σεναριογράφου -και ενίοτε σκηνοθέτη- Σέιν Μπλακ («Φιλιά και Σφαίρες», «Iron Man 3) καθώς επίσης και τη νέα σκηνοθετική δουλειά της Τζόντι Φόστερ «Money Monster». Το Φεστιβάλ θα ανοίξει η νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Café Society».

Το 69ο Φεστιβάλ Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11-22 Μαΐου και Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ.

Δείτε παρακάτω το σύνολο των ταινιών που θα προβληθούν στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Επίσημο Διαγωνιστικό:

THE SALESMAN - Ασγκάρ Φαραντί

Γυρισμένο στην Τεχεράνη, το «Salesman» ενδέχεται να βασίζεται χαλαρά στο «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ και βρίσκει τον Φαραντί να εξετάζει για άλλη μία φορά τις συμβάσεις και τα συναισθηματικά όρια ενός ζευγαριού, που παρασύρεται στη βία λόγω των κοινωνικών πιέσεων. Η Ταρανέ Αλιντούστι («Τι Απέγινε η Έλι») και ο Σαχάμπ Χοσεϊνι («Τι Απέγινε η Έλι», «Ένας Χωρισμός») ξανασυναντούν τον Φαραντί.

TONI ERDMANN – Μαρέν Αντέ
Η 40χρονη Γερμανίδα Μαρέν Αντέ, που κουβαλά διακρίσεις από Sundance (Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για το «The Forest for the Trees», 2005) και Μπερλινάλε (Αργυρή Άρκτος-Μέγα Βραβείο για το «Everyone Else», 2009), έρχεται για πρώτη φορά με την ιδιότητα της σκηνοθέτιδας στις Κάννες. Στο «Toni Erdmann», καταπιάνεται με μία σχέση πατέρα-κόρης, κατά την οποία ο πρώτος προσπαθεί να ρίξει γέφυρες στην πηγμένη από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις θυγατέρα του, η οποία κάθε άλλο παρά έχει όρεξη να ασχοληθεί με τις φάρσες που της σκαρώνει εκείνος.

JULIETA - Πέδρο Αλμοδόβαρ
Έπειτα από το αλέγρο «Δεν Κρατιέμαι» και το αταξινόμητο «Δέρμα που Κατοικώ» (συμμετείχε στο διαγωνιστικό των Καννών, όπως επίσης οι «Ραγισμένες Αγκαλιές», το «Γύρνα Πίσω» και φυσικά το λατρεμένο «Όλα για τη Μητέρα Μου»), ο μεγαλύτερος σταρ του ισπανικού σινεμά που κάθεται πίσω από την κάμερα επιστρέφει στο πεδίο της πρότερης δόξας του, το γυναικείο δράμα. Η Έμα Σουάρεζ και η Αριάντνα Ουγκάρτε είναι οι πρωταγωνίστριες, ενώ σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία αφηγείται την πολυτάραχη ζωή μίας γυναίκας, της Χουλιέτα, από το ελπιδοφόρο 1985 ως το 2015, όπου όλα έχουν καταρρεύσει και η ίδια βρίσκεται πλέον στα όρια της τρέλας.

AMERICAN HONEY - Αντρεα Αρνολντ
Η βρετανίδα σκηνοθέτις δίνει εκ νέου το παρών στο διαγωνιστικό, μετά τα πολυβραβευμένα «Red Road» (2006) και «Fish Tank» (2009), αμφότερα διακεκριμένα στην Κρουαζέτ με το τρίτο τη τάξει Βραβείο της Επιτροπής. Σάια Λα Μπεφ και Ράιλι Κέου ξεχωρίζουν από το καστ του «American Honey», εκεί όπου μία πιτσιρίκα θα ενταχθεί στο δυναμικό ενός ταξιδιωτικού περιοδικού και θα περιπλανηθεί σα να μην υπάρχει αύριο (και βεβαίως όριο) στις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής. Οι πληροφορίες θέλουν την ταινία να περιλαμβάνει ένα από τα πιο καυτά soundtrack της χρονιάς.

PERSONAL SHOPPER - Ολιβιέ Ασαγιάς
Για τον 61 ετών αγαπημένο Γάλλο δημιουργό, το «Personal Shopper» σηματοδοτεί την πέμπτη παρουσία του στο διαγωνιστικό. Εδώ βρίσκει και πάλι την Κρίστεν Στιούαρτ, της οποίας την καριέρα έχει βαλθεί να ξεκολλήσει από το κερδοφόρο όνειδος της σειράς «Twilight», αρχής γενομένης από το «Clouds of Sils Maria». Αυτή τη φορά, ο Ασαγιάς θα κινηθεί στη σφαίρα του μεταφυσικού, καθώς το «Personal Shopper» είναι ένα ghost story που εκτυλίσσεται στη σκοτεινή πλευρά της παριζιάνικης υψηλής ραπτικής. Αν μη τι άλλο, γαργαλιστικό ως κόνσεπτ.

LA FILLE INCONNUE - Ζαν-Πιερ & Λικ Νταρντέν
Μόνιμοι «κάτοικοι» Καννών, οι αδερφοί Νταρντέν έχουν τη σπάνια τιμή να διατηρούν στο παλμαρέ τους δύο Χρυσούς Φοίνικες για τη «Ροζέτα» (1999) και το «Παιδί» (2005), όπως οι Κόπολα, Χάνεκε και Κουστουρίτσα. Φυσικά, δεν μπορεί να εκπλήσσει κανέναν η επανεμφάνισή τους στο διαγωνιστικό. Η νέα τους ταινία αφορά στη μοιραία διασταύρωση μιας νεαρής γιατρού (Αντέλ Αενέλ) και μιας άγνωστης κοπέλας, η οποία πεθαίνει, αρνούμενη να εγχειριστεί. Τότε, η πρώτη θα προσπαθήσει να μάθει την ιστορία της άτυχης κοπέλας, με το πολυβραβευμένο ντουέτο από το Βέλγιο να ξεκινά από το σημείο αυτό για να ενσκήψει πάνω στις σταθερές κοινωνιολογικές προβληματικές που διατρέχουν τη φιλμογραφία του.

JUSTE LA FIN DU MONDE - Ξαβιέ Ντολάν
Το εσχάτως αγαπημένο, για να μην πούμε παραχαϊδεμένο παιδί των Καννών επιστρέφει στον τόπο όπου απέσπασε προ διετίας το Βραβείο της Επιτροπής για το «Mommy». Στη νέα του ταινία, εμπνευσμένη από θεατρικό έργο του Ζαν-Λικ Λαγκάρς, ο Ντολάν φιλοξενεί στο καστ μεταξύ άλλων τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεϊντού και Βενσάν Κασέλ, με το θέμα της να περιστρέφεται γύρω από έναν συγγραφέα που επιστρέφει σπίτι του έπειτα από 12 χρόνια απουσίας για να ανακοινώσει τον θάνατό του, αντιμετωπίζοντας τις νέες οικογενειακές συνθήκες.

MA LOUTE - Μπρούνο Ντιμόντ
Άλλος ένας διακεκριμένος γνώριμος των Καννών (Μέγα Βραβείο της επιτροπής για το «Humanité» το 1999 καθώς επίσης για το «Flanders» το 2006) και αγαπημένο παιδί του φεστιβαλικού κυκλώματος, ο Ντιμόντ ανταμώνει ξανά με την πρωταγωνίστριά του στο «Camille Claudel 1915», Ζιλιέτ Μπινός, για χάρη μιας μαύρης κωμωδίας που περιστρέφεται γύρω από μυστηριώδεις εξαφανίσεις στα γαλλικά παράλια. 

PATERSON - Τζιμ Τζάρμους
Σωστός κράχτης για το φετινό διαγωνιστικό, η νέα ταινία του πρίγκιπα του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ανταμ Ντράιβερ («Frances Ha», «Όσο Είμαστε Νέοι», «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»), διαδέχεται το αριστουργηματικό «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» (η τελευταία από τις πολυάριθμες παρουσίες του Τζάρμους στις Κάννες), ενώ πετυχαίνει τον ανερχόμενο ηθοποιό στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Το «Paterson», στο οποίο θα δούμε επίσης την Ιρανή Γκολσιφτέ Φαραχανί («Τι Απέγινε η Ελι»), αφηγείται την ιστορία ενός οδηγού λεωφορείου στη Νέα Υόρκη και της δημιουργικής γυναίκας του.

RESTER VERTICAL - Αλέν Ζιροντί
Ο άνθρωπος που είχε σοκάρει τις Κάννες προ διετίας με το queer θρίλερ «Stranger By the Lake», αποσπώντας τόσο τον Queer Φοίνικα όσο και το βραβείο σκηνοθεσίας στο Ένα Κάποιο Βλέμμα, επιστρέφει στην Κρουαζέτ μπαίνοντας πρώτη φορά στη λαμπερή βιτρίνα του διαγωνιστικού. Ελάχιστες πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για το «Rester Vertical» μέχρι τώρα, οι οποίες το τοποθετούν «στην καρδιά της Γαλλίας» με στόχο «να κάνει τα αδύνατα, δυνατά», σύμφωνα πάντα με το σάιτ του Cineuropa. Θυμίζουμε πως ο Ζιροντί είχε επίσης δώσει το παρών στις Κάννες το 2001 με το «Ce vieux rêve qui bouge», το 2003 για χάρη του «Pas de repos pour les braves» και το 2009 με το «Le roi de l'évasion», πάντα στο πλαίσιο του Δεκαπενθημέρου.

AQUARIUS - Κλεμπέρ Μεντόντσα Φίλιο
Ο Βραζιλιάνος δημιουργός που ξεχώρισε προ τετραετίας με το «Neighboring Sounds», έχει βρεθεί στις Κάννες μονάχα για χάρη του Δεκαπενθημέρου με το μικρού μήκους «Vinil Verde» (2004). Πρωτάρης στο διαγωνιστικό, στο «Aquarius» φέρεται να εντάσσει και πάλι το αστικό τοπίο στην προβληματική του πάνω στη σύγχρονη βραζιλιάνικη κοινωνία, με ανάλογο τρόπο που το επιχείρησε στην προαναφερθείσα φεστιβαλική επιτυχία του.

MAL DE PIERRES - Νικόλ Γκαρσία
Η Νικόλ Γκαρσία (του «Place Vendôme», 1998) διασκευάζει το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μιλένα Αγκους και μας μεταφέρει στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Μαριόν Κοτιγιάρ υποδύεται μία παθιασμένη γυναίκα που βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα γάμο δίχως έρωτα. Όταν ερωτευθεί έναν άλλο άντρα, οι επιλογές της θα σφραγίζουν και τη μοίρα της, σε μία ιστορία που ξεκινά από το '40 και εκτείνεται για ένα διάστημα 20 χρόνων.

I, DANIEL BLAKE - Κεν Λόουτς
Πολλοί είχαν υποπτευθεί πως το «Jimmy's Hall» του 2014 θα ήταν το κύκνειο άσμα του Λόουτς, μέχρι που το «I, Daniel Blake« ξεκίνησε γυρίσματα τον περασμένο Οκτώβριο. Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης του «Ο Άνεμος Χορεύει το Κριθάρι» αγγίζει πάλι τα γνώριμα κινηματογραφικά χωράφια της εργατικής τάξης και της βρετανικής οικογένειας.

MA' ROSA - Μπριγιάντε Μεντόζα
Αν και δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το «Ma'Rosa», η ταινία αποτελεί την τέταρτη συμμετοχή του Μεντόζα στο Φεστιβάλ Καννών, όπου το 2008 διεκδίκησε με το «Serbis» τον Χρυσό Φοίνικα και το 2009 κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας με το «Kinatay».

 

BACALAUREAT - Κριστιάν Μουνγκίου
Ο βραβευμενος με Χρυσό Φοίνικα για το «4 Μήνες, 3 Βδομάδες, 2 Μέρες» Κριστιάν Μουνγκίου, γύρισε το «Bacalaureat» στα κρυφά σε ένα διαστημα 2 μηνών. Η νέα του ταινία καταπιάνεται με την ανατροφή των παιδιών σε μια μικρή πόλη της Ρουμανίας, όπου όλοι γνωρίζουν τους πάντες και είναι η πρώτη που επικεντρώνεται σε έναν αρσενικό πρωταγωνιστή, τον γιατρό που υποδύεται ο Άντριαν Τιτιένι.

LOVING – Τζεφ Νίκολς
Ο Τζεφ Νίκολς μετά το Βερολίνο και το «Midnight Special», παίρνει φόρα τα διεθνή Φεστιβάλ και επισκέπτεται τις Κάννες με το «Loving». Ο σκηνοθέτης του «Καταφύγιο» και «Ένα Καλοκαίρι» έχει όμως παρελθόν με το Φεστιβάλ. Το «Καταφύγιο» είχε κάνει πρεμιέρα στην Κρουαζέτ και το «Ένα Καλοκαίρι» είχε διεκδικήσει τον Χρυσό Φοίνικα το 2012. Στο «Loving» ξανασυναντά τους Μάικλ Σάνον και Τζόελ Έτζερτον και μαζί με τη Ρουθ Νέγκα αφηγείται την πραγματική και συναρπαστική ιστορία των Ρίτσαρντ και Μίλντρεντ Λόβινγκ, του διαφυλετικού ζευγαριού που καταδικάστηκε σε φυλάκιση στη Βιρτζίνια το 1958 λόγω γάμου.

 

AGASSI - Τσαν Γουκ Παρκ
Με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το «Oldboy» το 2004, ο κορεάτης Τσαν-Γουκ Παρκ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Καννών μετά τη βαμπιρική «Δίψα» (Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής). Ο ρομαντισμός μπλέκει με το θρίλερ και τα κοστούμια εποχής σχολιάζουν τα κοινωνικά ήθη, σε μία πρωτότυπη διασκευή του σκανδαλιστικού «Fingersmith» της Σάρα Γουότερς. Ανυπομονούμε ήδη.

THE LAST FACE - Σον Πεν
Παλιότερο μέλος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, ο Σον Πεν επιστρέφει στη σκηνοθεσία μετά από εννέα χρόνια με το «The Last Face». H (πρώην αγαπημένη του) Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την διευθύντρια διεθνούς οργανισμού βοήθειας στην Αφρική, όπου συναντά τον γιατρό Χαβιέ Μπαρντέμ μέσα σε ένα έντονο κλίμα πολιτικοκοινωνικής επανάστασης. Να δούμε αν Πεν-Θερόν θα περπατήσουν μαζί το κόκκινο χαλί...

SIERANEVADA - Κρίστι Πούιου
Ο Κρίστι Πούιου του «The Death of Mr. Lazarescu» μετά το τρίωρο «Aurora» (Ένα Κάποιο Βλέμμα 2010) κάνει είσοδο στο Επίσημο Διαγωνιστικό με το «Sierranevada» και ξανασυναντά τον Μίμι Μπρανέσκου, σε μία από τις πιο δυνατές συμμετοχές του τμήματος που έχει αναδείξει και επιβραβεύσει το ρουμάνικο σινεμά. 

ELLE - Πολ Βερχόφεν
Ο Πολ Βερχόφεν του «Βασικού Ενστίκτου» βρίσκεται στο Διαγωνιστικό των Καννών με το «Elle», μία παραλλαγή του μοτίβου βιασμός-εκδίκηση και πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Η Ιπέρ ενσαρκώνει μία γυναίκα που αναρρώνει μετά από μία εισβολή στο σπίτι της και ο Βερχόφεν έχει την ευκαιρία να παίξει με τους κανόνες του θρίλερ αγωνίας, αλλά και με μία χαρισματική ηθοποιό. Μακάρι η επιστροφή του σε ένα μικρό, κλειστοφοβικό πρότζεκτ να αναδείξει τις ικανότητές του.

THE NEON DEMON – Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν
Τρία χρόνια μετά το δεύτερο «ανδρικό» του χτύπημα στις Κάννες με το «Μόνο ο Θεός Συγχωρεί» που είχε «κατακρεουργηθεί» από τους κριτικούς, o Δανός Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν επιστρέφει με μια καθαρά γυναικεία ταινία βουτηγμένη σε έναν ελκυστικά σκοτεινό κόσμο. Το «The Neon Demon» επικεντρώνεται στην ιστορία ενός κοριτσιού, ενός νεαρού μοντέλου (τον ρόλο θα ερμηνεύσει η Ελ Φάνινγκ) που θα προσπαθήσει να ισορροπήσει ανάμεσα στον θανάσιμο κόσμο της ομορφιάς και των απολαύσεων με μοιραία αποτελέσματα. Και απ' ότι φαίνεται από την πρώτη φωτογραφία, με οποιοδήποτε κόστος.

Ένα Κάποιο Βλέμμα:

VAROONEGI -Μπεχνάμ Μπεχζαντί
APPRENTICE - Μπου Τζουν Φενγκ
VOIR DU PAYS - Ντελφίν Κουλίν & Μυριέλ Κουλίν
LA DANSEUSE - Στέφανι Ντι Γκούστο
ESHTEBAK - Μοχάμεντ Ντίαμπ
LA TORTUE ROUGE -Μάικλ Ντούντοκ Ντε Γουίτ
FUCHI NI TATSU - Φουκάντα Κότζι
OMOR SHAKHSIYA - Μάχα Ματζ
ME’EVER LAHARIM VEHAGVAOT - Εράν Κολιρίν
AFTER THE STORM - Κόρε-Εντα Χιροκάζου
HYMYILEVÄ MIES - Τζούχο Κουοσμάνεν
LA LARGA NOCHE DE FRANCISCO SANCTIS - Φρανσίσκο Μάρκεζ & Αντρεα Τέστα
CAINI - Μπογκντάν Μιρίκα
PERICLE IL NERO - Στέφανο Μορντίνι
THE TRANSFIGURATION - Μάικλ Ο’ Σι
CAPTAIN FANTASTIC - Ματ Ρος
UCHENIK - Κίριλ Σερεμπρένικοφ

«After The Storm» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Πρεμιέρα:

CAFE SOCIETY - Γούντι Άλεν
Το 69ο Φεστιβάλ Καννών θα κάνει πρεμιέρα με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Café Society» την Τετάρτη 11 Μαΐου στο Palais σε μία προβολή εκτός διαγωνιστικού. Πρόκειται για την τρίτη φορά (αριθμός ρεκόρ) που ταινία του Νεοϋορκέζου σκηνοθέτη ανοίγει τις Κάννες μετά το «Παίζοντας στα Τυφλά» (Hollywood Ending) το 2002 και το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» (Midnight in Paris) το 2011.

Ειδικές Προβολές:

L'ULTIMA SPIAGGIA - Θάνος Αναστόπουλος & Νταβίντ Ντελ Ντέγκαν
HISSEIN HABRÉ, UNE TRAGÉDIE TCHADIENNE - Μαχαμάτ- Σαλέχ Χαρούν
LA MORT DE LOUIS XIV - Αλμπερτ Σέρα
LE CANCRE - Πολ Βεκιάλι

 Θάνος Αναστόπουλος

Μεταμεσονύκτιες Προβολές:

GIMME DANGER – Τζιμ Τζάρμους
BU-SAN-HAENG - Γιεόν Σανγκ-Χο

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ