ΚΑΝΝΕΣ 2016 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάννες 2016: Μεγάλα ονόματα στο φετινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

2016-04-19 15:22:14

Κάννες 2016: Μεγάλα ονόματα στο φετινό Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών




Οι ανακοινώσεις του φετινού Φεστιβάλ Καννών συνεχίζονται μετά το βασικό πρόγραμμα και την Εβδομάδα Κριτικής, με το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.


Από τον Πάνο Γκένα

Ανακοινώθηκε το φετινό πρόγραμμα του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών του 69ου Φεστιβάλ των Καννών με τα ονόματα των Παμπλο Λαρέν, Πολ Σρέντερ, Μάρκο Μπελόκιο και Αλεχάντρο Χοδορόφσκι να ξεχωρίζουν ανάμεσα στους 18 τίτλους των ταινιών του τμήματος.

Το Δεκαπένθημερο των Σκηνοθετών περιλαμβάνει νέες ταινίες ανερχόμενων σκηνοθετών, «συνήθεις υπόπτους» των Φεστιβάλ, αλλά και αναγνωρισμένους δημιουργούς, σε ένα τμήμα που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και στο πρόσφατο παρελθόν ανέδειξε ταινίες όπως τα «Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν, «Στην Αγκαλιά του Φιδιού» του Σίρο Γκέρα και «My Golden Days» του Αρνό Ντεπλεσίν.

Το τμήμα ανοίγει το «Sweet Dreams» του Μάρκο Μπελόκιο με την Μπερενίς Μπεζό, που επικεντρώνεται στον αγώνα ενός παιδιού να συνειδητοποιήσει τον χαμό της μητέρας του. Ο Πάμπλο Λαρέν ξανασυναντά τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ μετά το «No» στο «Νερούδα», για την πολυτάραχη ζωή του σπουδαίου Αργεντίνου ποιητή, ενώ ο Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι στο «Endless Poesy» δεν δείχνει να κάνει δημιουργικές εκπτώσεις παρά τα 87 του χρόνια.

Στις πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του Δεκαπενθημέρου συμπεριλαμβάνονται και οι νέες ταινίες των Πάολο Βίρτζι («Like Crazy») - δημιουργού της ταινίας «Το Ανθρώπινο Κεφάλαιο», Χοακίμ Λαφός («L’ Economie du Couple») και της βραβευμένης με Όσκαρ για το «Citizenfour » Λάουρα Ποιτράς.

 

Ταινία Λήξης θα είναι το «Dog Eat Dog» του βετεράνου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Πολ Σρέντερ, που βασίζεται στο ομώνυμο, σκληρό μυθιστόρημα του Έντουαρντ Μπάνκερ και στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Νίκολας Κέιτζ και Γουίλεμ Νταφόε.

Αναλυτικά οι ταινίες του Δεκαπενθημέρου των Σκηνοθετών:

"Sweet Dreams", Μάρκο Μελόκιο (Ταινία Έναρξης)
"L’economie du couple", Χοακίμ Λαφός
"The Aquatic Effect", Σόλβειγκ Ανσπαχ
"Like Crazy", Πάολο Βίρτζι
"Mercenaire", Σάσα Γουλφ
"My Life as a Courgette", Κλοντ Μπαράς
"Neruda", Πάμπλο Λαρέν
"Raman Raghav 2.0", Ανουράκ Κασγιάπ
"Tour de France", Ραχίντ Ντζαϊντάνι
"Risk", Λάουρα Ποιτράς
"Two Lovers and a Bear", Κιμ Νγκουγιέν
"Therese", Σεμπαστιαν Λίφσιτζ
"Wolf and Sheep", Σαχραμπάνου Σαντάτ
"Mean Dreams", Νέιθαν Μορλάντο
"Endless Poetry", Αλεχάνδρο Χοδορόφσκι
"Fiore", Κλαούντιο Τζιοβανέζι
"Divines", Χούντα Μπενγιαμίνα
"Dog Eat Dog", Πολ Σρέντερ (Ταινία Λήξης)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ