ΚΑΝΝΕΣ 2016 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις φετινές Κάννες μπορείς να «δεις» την ταινία του Μάλκοβιτς πριν την πρεμιέρα της το 2115!

2016-05-05 12:23:24

Στις φετινές Κάννες μπορείς να «δεις» την ταινία του Μάλκοβιτς πριν την πρεμιέρα της το 2115!




Ο Τζον Μάλκοβιτς και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ γύρισαν μία ταινία που θα παραμείνει κλειδωμένη για έναν αιώνα.


Από τον Πάνο Γκένα

Η πιο τολμηρή και φιλόδοξη ιδέα στην ιστορία της κινηματογραφικής διανομής ανήκει στη νέα ταινία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ «100 Χρόνια», με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς.

Η ταινία θα κλειδωθεί σε μία κάψουλα που θα ανοίξει το 2115, με τις λεπτομέρειες της πλοκής να παραμένουν στο σκοτάδι. Στο φετινό Φεστιβάλ Καννών η κόπια του φιλμ θα βρίσκεται σε μία ειδική προθήκη στο ξενοδοχείο Le Majestic Barrière, σημειώνοντας άλλη μία αλλόκοτη πρωτιά, μιας και θα είναι η ταινία που θα μπορείς να «δεις», αλλά όχι να παρακολουθήσεις.

Την ταινία παρήγγειλε το πολυτελές κονιάκ Louis XIII, ως μία ένδειξη της δέσμευσής τους στην ποιότητα. Οι χορηγοί σκέφτηκαν πως έτσι θα τιμήσουν την παράδοση τους, που θέλει τις σπάνιες φιάλες παλαίωσης 100 ετών του κονιάκ να κυκλοφορούν μια φορά κάθε αιώνα.

«Το Louis XIII είναι μια πραγματική απόδειξη της κυριαρχίας του χρόνου και εμείς προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό κομμάτι τέχνης που διερευνά τη δυναμική σχέση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Λουντοβίκ Ντου Πλεσίς.

Ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ («El Mariachi», «Sin City») χαρακτήρισε την ταινία επιστημονικής φαντασίας «συναισθηματικά φορτισμένη και τα τρία τρέιλερ που κυκλοφόρησαν παρουσιάζουν μια διαφορετική εκδοχή του πως θα μπορούσε να μοιάζει το μέλλον, όταν η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 18 Νοέμβρη 2115!

Τα «100 Χρόνια» θα παραμείνουν αθέατα για 100 χρόνια, κλεισμένα σε ασφαλές σημείο στη Γαλλία και είναι προγραμματισμένο να προβληθούν σε 1000 άτομα, η επιλογή των οποίων θα γίνει τώρα. Με δεδομένο πως κανείς από τους «τυχερούς» προσκεκλημένους δεν θα ζει τότε, η πρόσκληση θα κληρονομηθεί στους απογόνους τους.

Ο Ροντρίγκεζ συμπλήρωσε πως «...μαζί με τον Τζον θέλαμε να κάνουμε ένα έργο διαχρονικό, που θα μπορεί κάποιος να το απολαύσει σε 100 χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος γι 'αυτό, ακόμη κι αν θα το δουν μόνο τα δισέγγονά μου και...ο κλώνος μου!».

Δείτε παρακάτω τα τρέιλερ του «100 Χρόνια».

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ