ΚΑΝΝΕΣ 2016 / ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρέιλερ «The Handmaiden»: O Τσαν Γουκ Παρκ («Oldboy») έρχεται να (ξανα)σοκάρει τις Κάννες

2016-05-05 14:02:11

Τρέιλερ «The Handmaiden»: O Τσαν Γουκ Παρκ («Oldboy») έρχεται να (ξανα)σοκάρει τις Κάννες




Ο Τσαν Γουκ Παρκ του «Oldboy», επιστρέφει μετά το αγγλόφωνο «Stoker» και διεκδικεί τον φετινό Χρυσό Φοίνικα με το «The Handmaiden».


Από τον Πάνο Γκένα

Μετά το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για το σοκαριστικό «Oldboy» το 2004, ο κορεάτης Τσαν-Γουκ Παρκ επισκέπτεται και φέτος την Κρουαζέτ εφτά χρόνια μετά τη βαμπιρική «Δίψα» που απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Στο «The Handmaiden» ο Παρκ μελετά ξανά την αισθητική της βίας, που δεν έχει απαραίτητα σωματική έκφανση, αλλά ψυχολογική. Ο ρομαντισμός μπλέκει με το θρίλερ και τα κοστούμια εποχής σχολιάζουν τα κοινωνικά ήθη, σε μία πρωτότυπη διασκευή του σκανδαλιστικού «Fingersmith» της Σάρα Γουότερς.

Είναι να μην ανυπομονούμε ήδη;

Το νέο τρέιλερ που ακολούθησε τα πρώτα μικρά teasers έχει έναν γρήγορο, κοφτό ρυθμό και μέσα από την υποβλητική ατμόσφαιρα που χτίζει θέλγει τον θεατή χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες της πλοκής.

Η ιστορία ακολουθεί μία νεαρή γυναίκα που κλέβει πορτοφόλια σε φτωχογειτονιές και προσλαμβάνεται από ένα γοητευτικό άνδρα για να τον βοηθήσει σε μία περίτεχνη απάτη: να γίνει η προσωπική υπηρέτρια μία πλούσιας κληρονόμου και να τη σαγηνεύσει.

«Η ταινία μέσα από τις λεπτές αποχρώσεις της, γοητεύει με τις λέξεις και το πνεύμα της. Είναι η πιο ασυνήθιστη ταινία της φιλμογραφίας μου», δήλωσε ο Παρκ στους Korea Times. «Την επέλεξα μετά το "Stoker" γιατί παρασύρθηκα από την πλοκή. Διάβασα το πρωτότυπο αγγλικό μυθιστόρημα "Fingersmith" της Σάρα Γουότερς και μαγεύτηκα. Οι χαρακτήρες ήταν τόσο ρεαλιστικοί και η πλοκή είχε μια συγκλονιστική ανατροπή. Είχα σκεφτεί από τότε πως θα πρέπει σίγουρα να γίνει ταινία».

Δείτε το πανέμορφο τρέιλερ και τα πόστερ της ταινίας παρακάτω.

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ