Ραντεβού στα θερινά με το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου! ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:16
4/6

Ραντεβού στα θερινά με το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου!

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά τον Απρίλιο 2021, προσκαλεί το κοινό από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου, να απολαύσει 28 ταινίες από το πρόγραμμά του στη μεγάλη οθόνη των θερινών σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη και Σινέ Δάφνη.

Ήταν μια χρονιά και κυρίως μια σαιζόν που φεύγει, που οι περισσότερες φεστιβαλικές διοργανώσεις έγιναν διαδικτυακά. Μέσα σε αυτά και το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, που τώρα από τις 10 μέχρι και τις 16 Ιουνίου θα παρουσιάσει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματός του στα θερινά σινεμά Κάρμεν, Στέλλα, Λαΐς-Ταινιοθήκη και Σινέ Δάφνη.

Μεταξύ αυτών των ταινιών, περιλαμβάνονται δύο ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος: «Καλοκαίρι του ‘ 85» του Φρανσουά Οζόν και «Ένας γιος» του Μεχντί Μπαρσάουι που κέρδισε και τα δύο βραβεία κοινού Fischer και κριτικής επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ στη διαδικτυακή έκδοση του Φεστιβάλ τον Απρίλιο.

Θα προβληθούν επίσης επιλεγμένες ταινίες από το Πανόραμα γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, με τη συμμετοχή των πρεσβειών του Βελγίου και της Ελβετίας στο θερινό πρόγραμμα, ενώ κάποιες από τις προβολές θα τιμήσουν με τη παρουσία τους οι σκηνοθέτες Βαλερί Ντονζελί («Νοτρ Νταμ»), Μαρκ Φιτούσι («Τα Προσχήματα») και Γκρέγκορι Μανιέ («Τα Αρώματα»).

Οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο ταινίες από το πρόγραμμα Νεανικών Προβολών, ενώ οι σινεφίλ θα μπορέσουν να ανακαλύψουν δυο από τις ταινίες της Λευκής Κάρτας στο προσκεκλημένο γαλλικό φεστιβάλ «Champs-Élysées Film Festival», που εκπροσωπούν επάξια το ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά.

Τέλος αυτήν την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά και σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου παρουσιάζει μια πρώτη γεύση από το εκτενές αφιέρωμα «Ελλάδα - Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις» που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη, με την προβολή 7 ταινιών που αποτέλεσαν σταθμούς στην ιστορία της 7ης Τέχνης. Οι ταινίες αυτές έχουν επιλεγεί από 7 Ελληνίδες-ες σκηνοθέτιδες και σκηνοθέτες ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της επιρροής του γαλλικού κινηματογράφου στη δική τους πορεία. Οι Στέλλα Θεοδωράκη, Εύα Στεφανή, Σύλλας Τζουμέρκας και Γιάννης Οικονομίδης, θα δώσουν το παρόν στις προβολές και θα παρουσιάσουν τις ταινίες που επέλεξαν γι’ αυτό το αφιέρωμα.

Για την καλοκαιρινή έκδοσή του το Φεστιβάλ συνεργάστηκε με το Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο για να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή του τρέιλερ, στα χρώματα του Αττικού νυχτερινού ουρανού όπως τον ατενίζουμε στα θερινά σινεμά, ενώ το δημιουργικό γραφείο Nowhere Studio ακολούθησε την ίδια ανανέωση στο εικαστικό του επικοινωνιακού υλικού.

Μετά τις προβολές στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος ταξιδεύει και ανταμώνει το κοινό του σε Πάτρα, Ρόδο, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος τηρεί την υπόσχεση που έδωσε τον Απρίλιο στο σινεφίλ κοινό του για αντάμωση μπροστά από τη μεγάλη οθόνη κάτω από τα αστέρια, με την επιστροφή στη κανονικότητα αυτό το καλοκαίρι και στέλνει σε όλους μια εγκάρδια και αισιόδοξη ευχή πως η λέξη πανδημία να υπάρχει μόνο στις ταινίες στο μέλλον!

To αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε παρακάτω και να το κατεβάσετε εδώ.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμή: 6€ κανονικό / 5€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ)

Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ταινία, το ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών, τον χρήσιμο Οδηγό του Φεστιβάλ καθώς και πληροφορίες εισιτηρίων.

Μπορείτε να αγοράσετε από τώρα - διαδικτυακά - τα εισιτήριά σας για τις προβολές στα θερινά Κάρμεν, Στέλλα και Σινέ Δάφνη. Για τις προβολές στο θερινό Λαΐς της Ταινιοθήκης, οι πωλήσεις εισιτηρίων γίνονται στο ταμείο του σινεμά, μια ώρα πριν την έναρξη της προβολής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πριν ανταμώσουμε ξανά στα θερινά αυτήν την Πέμπτη 10 Ιουνίου, σας υπενθυμίζουμε κάποιες βασικές οδηγίες για ευχάριστες προβολές με ασφάλεια.

- Παρακαλούμε να προσέλθετε στο σινεμά, 30 λεπτά τουλάχιστον πριν την αναγραφόμενη ώρα έναρξης προβολής.
- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις αίθουσες του Φεστιβάλ και καθ'όλη τη διάρκεια της προβολής.
- Παρακαλούμε να τηρείτε τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. 
- Η χωρητικότητα των αιθουσών είναι περιορισμένη με βάση τις οδηγίες των αρχών. Σας παρακαλούμε να μην μετακινείτε τις θέσεις.
- Η είσοδος στον χώρο προβολής δεν είναι εφικτή μετά την έναρξη των διαφημίσεων.
- Οι προβολές γίνονται χωρίς διάλειμμα. Εάν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάτι από το κυλικείο του κινηματογράφου, παρακαλούμε να το φροντίσετε πριν την έναρξη της προβολής.

Το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου από τις 10 ως τις 16 Ιουνίου 2021 σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ελβετίας, του Καναδά, του Λουξεμβούργου και του Μαρόκου.