Οι ανατριχιαστικοί, γεμάτοι ένταση «Αθώοι» στοιχειώνουν τις Νύχτες Πρεμιέρας ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:22
14/9

Οι ανατριχιαστικοί, γεμάτοι ένταση «Αθώοι» στοιχειώνουν τις Νύχτες Πρεμιέρας

Η νέα ταινία του πολυβραβευμένου Νορβηγού Έσκιλ Βογκτ έρχεται στο 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2021)

Για έναν σπανιότατο πια τρόπο σινεμά, ωφέλιμος είναι ο σεβασμός στα μυστικά του και η προσέλευση με τις λιγότερες δυνατές προσδοκίες που δημιουργεί η γνώση μιας υπόθεσης. Ας πούμε απλά ότι αυτή είναι μια ταινία παιδιών με κάποιες ειδικές δυνατότητες, ότι τολμά σκόπιμα να επαναλάβει τον τίτλο του ύψιστου έργου του Τζακ Κλέιτον από το 1961 και πως έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

Από εκεί κι έπειτα εμπιστευθείτε απόλυτα την σκανδιναβική παγωνιά του δραματουργικού χειρουργείου που έχει στο μυαλό του ο Έσκιλ Βογκτ, και (συμ)βαδίστε πάνω στο λεπτό σχοινί που περπατά η παιδική ψυχή προτού αποφασίσει την ηθική της στάση. Σοβαρά υποβλητικό, κοινωνιολογικά παρατηρητικό και γωνιώδες στην ιδεολογία του, να ένα έργο που σου τινάζει τα σωθικά σαν μεγάλο horror και σε ξεβολεύει σαν εν γένει μεγάλο σινεμά. Επίτευγμα.

Η ταινία «Οι Αθώοι» θα προβληθεί στο τμήμα «Τα Αγαπημένα των Φεστιβάλ» του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.

ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 27ου ΔΦΚ της ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 27η χρονιά, αισιόδοξο και πλήρως προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, επαναλαμβάνοντας με την επιτυχή υβριδική εκδοχή της περσινής διοργάνωσης, προσιτή σε όσο το δυνατόν περισσότερους θεατές.

Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΙΝΤΕΑΛ, ΔΑΝΑΟΣ και ΤΡΙΑΝΟΝ αλλά και για πρώτη φορά στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ και στα θερινά σινεμά ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, ΛΑΪΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδας, ΡΙΒΙΕΡΑ, ΣΙΝΕ ΦΛΕΡΥ και ΣΤΕΛΛΑ.

Στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δαναό, Ιντεάλ, Τριανόν και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) η είσοδος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιτρέπεται σε όσους/-ες θεατές έχουν:

- εμβολιαστεί
- νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και
- έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την είσοδο των θεατών θα ελέγχεται, 
- το εισιτήριο
- το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή rapid τεστ και
- ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.

Ακόμη, για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των θεατών, σε συνεργασία με το Festival Scope και Shift 72, το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συμπληρώνει το πρόγραμμά του μια σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ψηφιακή πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται και στον φετινό προγραμματισμό για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς, κάτοικοι εκτός Αθηνών κ.ά.) οι οποίοι/ες δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές και εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει την ασφάλεια μέρος του 27ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ να διεξαχθεί ψηφιακά διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες, συντονιστείτε στα site του aiff.gr και του cinemagazine.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFFInstagramTwitter.