Χαμένοι στην Graceland: Η «Πρισίλα» της Σοφία Κόπολα στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:21
19/9

Χαμένοι στην Graceland: Η «Πρισίλα» της Σοφία Κόπολα στις 29ες Νύχτες Πρεμιέρας

Μετά την θριαμβευτική υποδοχή στη Βενετία, η Σοφία Κόπολα, που πριν από 20 χρόνια κέρδισε την πρώτη Χρυσή Αθηνά, ετοιμάζεται για μία ακόμη... Νύχτα Πρεμιέρας!

Μια φορά κι έναν καιρό, μια συνεσταλμένη έφηβη βρέθηκε στη θέση που θα ζήλευαν εκατομμύρια κορίτσια: Έγινε εκλεκτή της καρδιάς (και σύζυγος) του Έλβις Πρίσλεϊ, του μεγαλύτερου ποπ ειδώλου του 20ού αιώνα. Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα; Όχι ακριβώς.

Η Σοφία Κόπολα συνοψίζει στην «Priscilla» την ανορθόδοξη ενηλικίωση της Πρισίλα Πρίσλεϊ από τα 17 μέχρι τα 27 της χρόνια πλάι σε έναν κυκλοθυμικό Βασιλιά, σε ένα παλάτι που έμελλε να γίνει το χρυσό κλουβί της. Βασισμένη στα απομνημονεύματά της, η ταινία ξεκινά ως πραγματοποίηση μιας ροζ φαντασίωσης και συνεχίζεται με ένα κορίτσι το οποίο με όση απογοήτευση συνειδητοποιεί ότι οι ερωτικές μπαλάντες τελειώνουν με δάκρυα, με άλλη τόση αυτοπεποίθηση μαθαίνει να μην πιστεύει στις φανταστικές αγάπες.

Στον αντίποδα των θεαματικών μουσικών βιογραφιών τύπου «Έλβις», με ύφος εγκρατές και μελαγχολικό, η Σοφία Κόπολα συναντά στο πρόσωπο της Πρισίλα Πρίσλεϊ άλλη μια τρυφερή ηρωίδα που ψάχνει τον δρόμο της προς την ενηλικίωση. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Κέιλι Σπέινι απέσπασε το βραβείο ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγαμτοποιηθεί 27 Σεπτεμβρίου με 9 Οκτωβρίου 2023.