¡Hola! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:37
18/5

¡Hola! Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 6η χρονιά, μεταξύ 2-10 Ιουνίου, για να σημάνει την έναρξη της καλοκαιρινής κινηματογραφικής σαιζόν με άρωμα ισπανόφωνου σινεμά.

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA επιστρέφει για 6η χρονιά, μεταξύ 2-10 Ιουνίου, για να σημάνει την έναρξη της καλοκαιρινής κινηματογραφικής σαιζόν με άρωμα ισπανόφωνου σινεμά.

11 ταινίες μυθοπλασίας, αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 με 6 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, δυο ταινίες ντοκιμαντέρ με το βλέμμα στο περιβάλλον κι ένα αφιέρωμα στον Μεξικανό σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπστεϊν συνθέτουν το γαϊτανάκι της αγαπημένης κινηματογραφικής γιορτής του ισπανόφωνου σινεμά που έχουν αγκαλιάσει οι κάτοικοι της Αθήνας. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση και στο θερινό κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter Europa Cinemas.

Το 6ο FeCHA θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου με την ταινία «Το Τέλειο Αφεντικό», μεγάλο νικητή των φετινών βραβείων Goya με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κέρδισε 6 βραβεία Goya μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας, ένω έγραψε ιστορία στον ισπανικό θεσμό με 20 συνολικά υποψηφιότητες. Φινάλε στο φετινό μας πρόγραμμα θα κάνει η ταινία «Επίσημη Συμμετοχή» με τους Πενέλοπε Κρουθ και Αντόνιο Μπαντέρας.

Ειδικός καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο βραβευμένος σκηνοθέτης Όσκαρ Αϊμπάρ, ο οποίος θα παρουσιάσει στο κοινό τη νέα του ταινία, «Ο Αντικαταστάτης», μια ιστορία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που δίνει το δικό της μήνυμα για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η παρουσία του σκηνοθέτη γίνεται με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E).

Μια μουσικοχορευτική, δραματική ταινία από το Μεξικό, «Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου», από τον βραβευμένο στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και Βερολίνου σκηνοθέτη, Κάρλος Σάουρα, η πρεμιέρα της ταινίας «Η Λήθη που θα Γίνουμε», μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του συγκλονιστικού μυθιστορήματος του Κολομβιανού συγγραφέα Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, αλλά και οι αγώνες κατά της δικτατορίας σε Ουρουγουάη και Ελ Σαλβαδόρ στις ταινίες «Η Χρονιά της Οργής» και «Η Μεγάλη Νύχτα» αντίστοιχα, συνεχίζουν το κινηματογραφικό ταξίδι του FeCHA μέχρι την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Ειδική αναφορά στην απολαυστική μαύρη κωμωδία «Και στις Καλύτερες Οικογένειες» του Χαβιέρ Φουέντες Λεόν ή αλλιώς τα «Παράσιτα από το Περού», αλλά και την ξεκαρδιστική, ισπανική κωμωδία «Με τη Μαμά ή το Μπαμπά» του Ντάνι ντε λα Όρδεν, διασκευή της ομώνυμης γαλλικής κωμωδίας του 2016.

Το πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους cortoFeCHA περιλαμβάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022 με μια επιλογή 6 ταινιών μυθοπλασίας που προτάθηκαν ή κέρδισαν βραβείο Goya μικρού μήκους. Το φετινό docuFeCHA στρέφει το βλέμμα του στο περιβάλλον και τον θαλάσσιο πλούτο των ωκεανών φιλοξενώντας τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Ειρηνικός: Επιστροφή στον Ωκεανό» και «Ένα Ηπειρωτικό Νησί» από το Περού και το Μεξικό αντίστοιχα. Οι προβολές στο πλαίσιο των cortoFeCHA και docuFeCHA θα πραγματοποιηθούν στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση με ελεύθερη είσοδο.

To 6o FeCHA δηλώνει και φέτος υπερήφανο φιλοξενώντας ένα μίνι αφιέρωμα στον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπστεϊν, τον «νονό» του ανεξάρτητου Μεξικάνικου σινεμά, που έχει συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με τους Λουί Μπουνιουέλ και Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες. Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα παρουσιαστεί σε warm-up, προφεστιβαλική προβολή, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, η ταινία «Το Κάστρο της Αγνότητας» που έχει χαρακτηριστεί ως ο Μεξικανός «Κυνόδοντας». Στις 15 Ιουνίου, και σε συνεργασία με το Athens Pride 2022, το κινηματογραφικό καλοκαίρι του FeCHA θα ολοκληρωθει με την ειδική προβολή της ταινίας «Κόλαση Χωρίς Όρια», με ελεύθερη είσοδο. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Τριανόν Filmcenter και σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα και το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE).

To 6o Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA ευχαριστεί θερμά την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, το Acción Cultural Española (AC/E), το Ινστιτούτο Θερβάντες, την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα, το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE), το Επίτιμο Προξενείο της Κολομβίας, την Πρεσβεία του Περού, την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα και την Πρεσβεία της Ουρουγουάης για την πολύτιμη υποστήριξη τους.

Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας - FeCHA αναλυτικά:

• Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas •

Πέμπτη 2 Ιουνίου | 21:30

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ (El  Buen Patron) • Ταινία Έναρξης

του Fernando León de Aranoa (Ισπανία, 2021, 120’)

Ο Blanco είναι ο χαρισματικός ιδιοκτήτης μιας οικογενειακής επιχείρησης που επιδιώκει να κερδίσει ένα διαγωνισμό «Επιχειρηματικής Αριστείας». Όλα πρέπει να είναι τέλεια! Αλλά η εικόνα της τέλειας εταιρείας καταρρέει καθώς ο Blanco πρέπει να διαχειριστεί μια σειρά από έκρυθμες καταστάσεις, όπως την εκδικητικότητα ενός απολυμένου υπαλλήλου, την κατάθλιψη του διευθυντή και το ξεμυάλισμα ενός φιλόδοξου ειδικευόμενου. Προκειμένου να κερδίσει το διαγωνισμό, το «τέλειο αφεντικό» εισβάλει απροκάλυπτα στις ιδιωτικές ζωές των υπαλλήλων του πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση με ολέθριες συνέπειες.

Trailer

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει party με μπύρα Fischer.

Παρασκευή 3 Ιουνίου | 20:50

Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (El Sustituto)

του Óscar Aibar (Ισπανία/España, 2021, 117’)

1982. Ένας νεαρός αστυνομικός που μεγάλωσε στις επικίνδυνες γειτονιές της Μαδρίτης, θα αναλάβει μια υπόθεση σε μια παραλιακή πόλη, με την ελπίδα, όχι μόνο να θεραπευτεί η κόρη του από την ασθένειά της, αλλά να βρει και ο ίδιος ηρεμία. Αλλά με το που φτάνει θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια περίεργη υπόθεση για το θάνατο του προκατόχου του. Η έρευνα του θα τον οδηγήσει σε ένα παραλιακό ξενοδοχείο, όπου μια κοινότητα πρώην Ναζιστών -οι οποίοι αναζητούνται για εγκλήματα πολέμου- κάνουν μια παραδεισένια ζωή.

Trailer

Παρουσία του σκηνοθέτη.

Με την υποστήριξη του Acción Cultural Española (AC/E).

Παρασκευή 3 Ιουνίου | 23:15

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ; (El Último Balsero)

των Carlos Betancourt και Oscar Ernesto Ortega (ΗΠΑ & Κούβα, 2020, 89’)

Ένας Κουβανός μετανάστης φτάνει στις ακτές της Φλόριντα, τη στιγμή που αλλάζει το νομικό καθεστώς αναγνώρισης των Κουβανών μεταναστών. Με τον κίνδυνο της απέλασης, θα αρχίσει να ψάχνει τον πατέρα του και και ταυτόχρονα να αναρωτιέται που πραγματικά ανήκει.

Trailer

Σάββατο 4 Ιουνίου | 20:50

Η ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ (El Olvido Que Seremos)

του Fernando Trueba (Κολομβία, 2020, 132’)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Έκτορ Αμπάδ Φασιολίνσε (Εκδόσεις Πατάκη), η ταινία είναι η ιστορία του πατέρα του συγγραφέα, του γιατρού Έκτορ Αμπάδ Γκόμες. Ένας οικογενειάρχης που αφιέρωσε τα τελευταία του χρόνια, μέχρι και την ημέρα που έπεσε δολοφονημένος στο κέντρο του Μεδεγίν, στην υπεράσπιση της κοινωνικής ισότητας και στα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κολομβία της δεκαετίας του ‘70. Με τον Χαβιέρ Κάμαρα («Κακή Εκπαίδευση», «Μίλα Της») στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Trailer

Σάββατο 4 Ιουνίου | 23:30

ΟΝΕΙΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (Mis Hermanos Sueñan Despiertos)

της Claudia Huaiquimilla (Χιλή, 2021, 85’)

Ο Άνχελ και ο μικρότερος αδερφός του Φράνκο είναι έγκλειστοι σε φυλακή ανηλίκων εδώ και ένα χρόνο. Η ζωή τους θα αλλάξει όταν η άφιξη ενός νεαρού επαναστάτη θα προσφέρει μια πιθανή απόδραση.

Trailer

Κυριακή 5 Ιουνίου | 20:50

ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ‘Η ΤΟ ΜΠΑΜΠΑ (Mamá O Papá)

του Dani de la Orden (Ισπανία, 2021, 103’)

Η Φλόρα και ο Βίκτορ είναι οι ιδανικοί γονείς. Ωστόσο όταν έρχεται η στιγμή που αποφασίζουν να χωρίσουν θα προκύψει και για τους δύο ξεχωριστά μια ανεπανάληπτη επαγγελματική ευκαιρία. Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως, η επιμέλεια των παιδιών. Έτσι, η Φλόρα και ο Βίκτορ, ο καθένας με τον τρόπο του, θα προσπαθήσουν να πείσουν τα τρία παιδιά τους πως η ζωή μαζί τους θα είναι ανυπόφορη κι εκείνα θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον θέλουν να μείνουν: με τη μαμά ή τον μπαμπά;

Trailer

Κυριακή 5 Ιουνίου | 23:00

Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ (El Año de la Furia)

του Rafa Russo (Ισπανία & Ουρουγουάη, 2020, 102’)

Ουρουγουάη 1972. Η χώρα οδεύει αναπόφευκτα προς μία τρομερή δικτατορία. Ο Ντιέγκο και ο Λεονάρντο, σεναριογράφοι μιας γνωστής κωμικής τηλεοπτικής σειράς, παλεύουν να κρατήσουν την ακεραιότητά τους κάτω από τη συνεχή πίεση να μειώσουν την πολιτική σάτιρα εναντίον του στρατού. Από την πλευρά των καταπιεστών, ο Ρόχας, ο υπολοχαγός υπεύθυνος για τα βασανιστήρια των αντιστασιακών νέων, βρίσκει συναισθηματικό καταφύγιο σε μία πόρνη, τη Σουζάνα. Σιγά σιγά, οι ζωές όλων επηρεάζονται βαθιά από τον ζυγό της δικτατορίας που πλησιάζει απειλητικά.

Trailer

Δευτέρα 6 Ιουνίου | 21:30

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (El Rey de Todo El Mundo)

του Carlos Saura (Μεξικό & Ισπανία, 2021, 95’)

Η νέα ταινία του βραβευμένου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και Βερολίνου Carlos Saura. Ο Μανουέλ ετοιμάζει τη νέα του παράσταση, ένα μιούζικαλ για ένα μιούζικαλ. Ζητάει από τη Σάρα, την πρώην γυναίκα του και καταξιωμένη χορογράφο, να σκηνοθετήσει την παράσταση. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το πάθος και η ένταση ανάμεσα στους χορευτές θα κορυφωθεί και η Ινές, ένα νέο ανερχόμενο αστέρι θα προσπαθήσει να ξεμπλέξει τον πατέρα της από τη μαφία. Η τραγωδία, η μυθοπλασία και η πραγματικότητα μπλέκονται υπό τους ήχους της Μεξικανικής μουσικής.

Trailer

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει party sponsored by Jose Cuervo.

Τρίτη 7 Μαρτίου | 20:50

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΑ (Llegaron de Noche)

του Imanol Uribe (Ισπανία, 2021, 105’)

Μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1989, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Ελ Σαλβαδόρ, 6 Ιησουίτες δολοφονούνται στο Πανεπιστήμιο UCA του Ελ Σαλβαδόρ. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους επαναστάτες, αλλά η Λουσία, μια μάρτυρας που δουλεύει ως καθαρίστρια στο Πανεπιστήμιο, καταρρίπτει αυτό το αφήγημα, ισχυριζόμενη πως δολοφονήθηκαν από το στρατό. Τώρα η Λουσία καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην αλήθεια και την προστασία της οικογένειάς της.

Trailer

Τρίτη 7 Μαρτίου | 23:00

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ (Las Mejores Familias)

του Javier Fuentes-León (Περού, 2020, 99’)

Η Λουσμίλα και η Πέτα είναι αδελφές που εργάζονται ως οικιακές βοηθοί σε σπίτια αριστοκρατικών οικογενειών. Οι δύο αδελφές είναι σχεδόν μέλη της οικογένειας αλλά... ίσως όχι για όλους. Όλα αλλάζουν όταν ένα καλά κρυμμένο μυστικό φέρνει τα πάνω κάτω για τις δύο οικογένειες, που βλέπουν την ιεραρχία τους να καταρρέει εν μέσω ενός μεγάλου πάρτυ γενεθλίων. Το οικογενειακό τραπέζι μετατρέπεται σε πεδίο ανελέητων συγκρούσεων σ’ αυτή την ξεκαρδιστική κωμωδία από τους παραγωγούς της ταινίας «Μίλα Της» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. Φέτος τα «Παράσιτα» μας έρχονται από το Περού.

Trailer

Τετάρτη 8 Μαρτίου | 21:30

ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (Competencia Oficial) • Ταινία Λήξης

των Gastón Duprat & Mariano Cohn (Ισπανία & Αργεντινή, 2021, 114’)

Ένας δισεκατομμυριούχος αποφασίζει παρορμητικά να γίνει ο παραγωγός μιας εμβληματικής ταινίας και απαιτεί να έχει τους καλύτερους συντελεστές. Καταρχάς προσλαμβάνεται η αναγνωρισμένη σκηνοθέτις Λόλα Κουέβας για να ηγηθεί του φιλόδοξου εγχειρήματος. Tο all-star cast ολοκληρώνουν δυο κορυφαίοι ηθοποιοί με μεγάλο ταλέντο και ακόμα μεγαλύτερα «εγώ»: ο καρδιοκατακτητής από το Hollywood  Φέλιξ Ριβέρο και ο ριζοσπαστικός θεατρικός πρωταγωνιστής Ιβάν Τόρες. Και οι δύο είναι θρύλοι αλλά όχι ακριβώς οι καλύτεροι φίλοι. Μέσα από μια σειρά εκκεντρικές δοκιμασίες που θέτει η Λόλα , οι δυο ηθοποιοί καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο ο ένας τον άλλο, αλλά και την ίδια τους την φήμη. Ποιος θα καταφέρει να παραμείνει όταν τελικά η κάμερα θα ξεκινήσει να γράφει;

Trailer

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει party με μπύρα Fischer.

• Ελληνοαμερικανική Ένωση •

cortoFeCHA | Ταινίες Μικρού Μήκους: Αφιέρωμα στα βραβεία Goya 2022

Πέμπτη 9 Ιουνίου | 19:30 • Είσοδος Ελεύθερη

ΑΝΤΕ (Yalla)

του Carlo D’Ursi (Ισπανία, 2020, 10’)

Ο Μούφιντ είναι ένας 14χρονος νεαρός και παίζει ποδόσφαιρο με την παρέα του σε μια περιοχή που την προστατεύει ένα στρατιωτικό drone. Η μπάλα θα καταλήξει πίσω από ένα λοφάκι και ο Μούφιντ θα πάει να την βρει.

FARRUCAS

του Ian de la Rosa (Ισπανία, 2021, 18’)

Οι Χαντούμ, Φάτιμα, Σέιμα και Σοκάινα είναι 4 έφηβοι από το Ελ Πούτσε, ένα προάστιο της ισπανικής πόλης Αλμερία, οι οποίοι είναι περήφανοι για τις Μαροκινές και Ισπανικές τους ρίζες.

MINDANAO

του Borja Soler (Ισπανία, 2021, 17’)

Η Μαρισόλ, η δήμαρχος μιας πόλης στη Μεσογειακή ακτή της Ισπανίας, περνά τις τελευταίες ώρες ελευθερίας της με την ομάδα της.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (Votamos)

του Santiago Requejo (Ισπανία, 2021, 14’)

Αυτό που ξεκινάει ως μια απλή συνέλευση πολυκατοικίας, καταλήγει σε ένα ντιμπέιτ για τα όρια της συνύπαρξης.

ΤΟΤΕΜ (Tótem Loba) • Βραβείο Goya

της Verónica Echegui (Ισπανία, 2021, 23’)

Η Εστίμπαλιθ θα δεχτεί την πρόσκληση μιας φίλης να έρθει στη γιορτή του χωριού της. Αυτό που θα ξεκινήσει ως ένα ειδυλλιακό ταξίδι θα καταλήξει να είναι εφιάλτης.

Η ΜΑΪΜΟΥ (The Monkey) • Βραβείο Goya

των Lorenzo Degl’Innocenti & Xosé Zapata (Ισπανία & Πορτογαλία, 2021, 17’)

Το 1588 ένας ναυαγός από την Ισπανική Αρμάδα συλλαμβάνεται σε μια παραλία της Ιρλανδίας και καταδικάζεται σε θάνατο. Το πρόβλημα είναι πως ο κρατούμενος είναι μια μαϊμού.

docuFeCHA | Ταινίες ντοκιμαντέρ • Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 10 Ιουνίου | 18:45

ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ (Pacificum: El Retorno al Océano)

της Mariana Tschudi (Περού, 2017, 74’)

Τέσσερις επιστήμονες μας παρασύρουν σε μια εξοντωτική, αλλά ευχάριστη εξερεύνηση της γης, των νερών και του ουρανού της επιβλητικής ακτογραμμής του Περού.

Trailer

Παρασκευή 10 Ιουνίου | 20:15

ΕΝΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ (Una Isla en el Continente)

του Juan Pablo Miquirray (Μεξικό, 2019, 69’)

Ένα ταξίδι στα έγκατα της μυθικής χερσονήσου της Μπάχα στην Καλιφόρνια. Τελικά, μένει μόνο ένα ερώτημα: θα μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά με τη φύση;

Trailer

Τριανόν Filmcenter Europa Cinemas•

Αφιέρωμα στον Μεξικανό σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπστεϊν

Τετάρτη 1 Ιουνίου | 21:15

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ (El Castillo de la Pureza)

του Arturo Ripstein (Μεξικό, 1973, 110’)

Ένας πατέρας, προκειμένου να προφυλάξει τη γυναίκα και τα τρία παιδιά του από την κακή επιρροή του έξω κόσμου, τους κρατά απομονωμένους στο σπίτι για 18 ολόκληρα χρόνια.

Είσοδος: 3 ευρώ

Τετάρτη 15 Ιουνίου | 21:15

ΚΟΛΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ (El Lugar Sin Límites)

του Arturo Ripstein (Μεξικό, 1978, 110’)

Η Μανουέλα είναι μια τρανς γυναίκα η οποία έχει έναν οίκο ανοχής με την κόρη της. Η άφιξη του Πάντσο, θα περιπλέξει τις ζωές τους, μιας και θα νιώσει έλξη για εκείνη και μαζί τον «ανδρισμό» του να απειλείται.  Βραβευμένη με το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, η κλασική ταινία του Ρίπστεϊν μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Χοσέ Δονόσο, αμφισβητώντας τα μάτσο στερεότυπα της κουλτούρας του Μεξικού και των χωρών της Λατινικής Αμερικής, τη δεκαετία του '70.

Προβολή σε συνεργασία με το Athens Pride 2022. Ελεύθερη είσοδος.

Το αφιέρωμα στον Αρτούρο Ρίπστεϊν πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα και το Instituto Mexicano de Cinematografía (IMCINE).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τιμές εισιτηρίων: Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι)

Προβολή: 8 ευρώ • Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες, 65+): 6 ευρώ • Εισιτήρια τριών προβολών: Κανονικό 20 ευρώ / Μειωμένο 15 ευρώ • Εισιτήρια πέντε προβολών: Κανονικό 30 ευρώ / Μειωμένο 25 ευρώ • Εισιτήριο Διαρκείας: 40 ευρώ

Τα μειωμένα εισιτήρια, τα εισιτήρια 3-5 προβολών και διαρκείας μπορούν να προμηθευτούν μόνο από το ταμείο του Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas και ώρες 20.00 - 23.30.

Προπώληση: από 16 Μαΐου ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα cinemax.gr • από 19 Μαΐου στα ταμεία του Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΩΝ

Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Τριανόν Filmcenter Europa Cinemas (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)