Αυτή είναι η αλήθεια για το καλλιτεχνικό διαζύγιο του Άνταμ ΜακΚέι και του Γουίλ Φέρελ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:50
1/12

Αυτή είναι η αλήθεια για το καλλιτεχνικό διαζύγιο του Άνταμ ΜακΚέι και του Γουίλ Φέρελ

Από τα πιο αξιοζήλευτα δίδυμα που έριξαν το Χόλιγουντ κάτω από τα γέλια. Μέχρι που πριν 2 χρόνια, οι δυο τους γύρισαν την πλάτη ο ένας στον άλλον. Και τώρα ο Άνταμ ΜακΚέι εξηγεί το γιατί.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Όταν το 2019, ο Άνταμ ΜακΚέι και ο Γουίλ Φέρελ «διέλυσαν» την εταιρία τους, εκείνη που ήταν υπεύθυνη για μερικές από τις πιο αστείες κινηματογραφικές στιγμές της περασμένης δεκαετίας, άπαντες απόρησαν, μα κυρίως λυπήθηκαν για αυτή την κατάληξη.

To ντουέτο πίσω από το «Anchorman» και το «Step Brothers» μεταξύ άλλων, τα «έσπασε» όταν ο Άνταμ ΜακΚέι επέλεξε να μην πάρει τον Φέρελ ως πρωταγωνιστή σε μια μίνι σειρά που ετοίμαζε το ΗΒΟ για τον πρώην ιδιοκτήτη των Lakers, Τζέρι Μπους.

Οι δυο τους βρέθηκαν για πρώτη φορά το 1995, όταν ο Φέρελ πρωταγωνίστησε σε ένα σκετσάκι του Saturday Night Live που έγραψε ο ΜακΚέι. Αποτέλεσμα, μια βαθιά φιλία που οδήγησε στην ίδρυση της Gary Sanchez Productions, που μεταξύ άλλων έκανε παραγωγή στο «Get Hard» και στο «Tammy», αλλά και στο διαδικτυακό «Funny or Die», που υπήρξε το πουλέν της για αρκετά χρόνια.

«Όσο καιρό ήμασταν στην Gary Sanchez και κάναμε τα δικά μας, έλεγα οτι δεν με νοιάζει τι θα συμβεί, όσο αυτό δεν επηρεάζει την φιλία μας». Αυτά έλεγε τότε ο Άνταμ ΜακΚέι, αλλά να τελικά που συνέβη.

Η αρχή της ρήξης ήρθε όταν ο ΜακΚέι αποχώρησε από το Funny or Die το 2018, όταν η εταιρία πετρελαίου Shell μπήκε ως χορηγός στο κανάλι, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά συζήτησε την αποχώρησή του από την εταιρία παραγωγής τους, διαστάζοντας ωστόσο, λόγω της μακράς φιλίας τους.

Μέχρι που η επιθυμία του Φέρελ να παίξει τον ιδιοκτήτη των Lakers στην σειρά που θα ετοίμαζε ο ΜακΚέι βρήκε τοίχο, και από τον ίδιο τον ΜακΚέι, αλλά και από τους παραγωγούς του ΗΒΟ.

«Η αλήθεια είναι πως ο Φέρελ δεν έμοιαζε καν στον Τζέρι Μπους -σσ.ιδιοκτήτη των Lakers-, αλλά και οι άνθρωποι πίσω από την παραγωγή μου έλεγαν «Τον αγαπούμε, είναι ευφυϊα, αλλά δεν μπορούμε να τον δούμε σε αυτό». Και ήταν για μένα μια πάρα πολύ δύσκολη συζήτηση. Έπρεπε όμως να τον καλέσω και να του το πω, αλλά δεν το έκανα».

Αντ’ αυτού ο ρόλος προτάθηκε στον Τζον Σι Ράίλι, φίλο και των δυο, και η σειρά προχώρησε με την Σάλι Φιλντ στο ρόλο της συζύγου και είναι έτοιμη να προβληθεί μέσα στο 2022.

Ωστόσο, η φιλία των ΜακΚέι και Φέρελ πάγωσε, με τον ΜακΚέι να πιστεύει πως «σε ένα εξάμηνο ή σε ένα χρόνο θα καθίσουμε κάτω και θα γελάμε με όλο αυτό, γιατί στο τέλος όλα είναι δουλειά, που ποιος δίνει σημασία, αφού δουλέψαμε μαζί 25 χρόνια για να τα αφήσει όλα να φύγουν έτσι;»