Και μετά το «Civil War»... σιωπή: Ο Άλεξ Γκάρλαντ δηλώνει πως ίσως δεν ξανασκηνοθετήσει σύντομα - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:09
2/4

Και μετά το «Civil War»... σιωπή: Ο Άλεξ Γκάρλαντ δηλώνει πως ίσως δεν ξανασκηνοθετήσει σύντομα

Σε λίγες μέρες βλέπει το φως της σκοτεινής αίθουσας η μακράν πιο αμφιλεγόμενη ταινία του, όμως αυτός δηλώνει ότι ενδέχεται να μην κάτσει ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι Άγγλος, γράφει βιβλία, σενάρια, σκηνοθετεί ταινίες, είναι darling της κριτικής, οι ταινίες του (μόλις) αντέχουν το box office, φέτος ενδέχεται να το κερδίσει και αυτό το στοίχημα, είναι μόλις 53. Γιατί θέλει να σταματήσει να γυρίζει ταινίες;

«Τίποτα δεν άλλαξε. Είμαι σε πολύ παρόμοια με το παρελθόν κατάσταση. Αλλά δεν σχεδιάζω να σκηνοθετήσω στο ορατό μέλλον. Αγαπώ το σινεμά, αλλά η φιλμοπαρασκευή δεν συμβαίνει στο κενό, όλα συνυπάρχουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο», λέει. Λέει επίσης ότι θα συνεχίσει να γράφει σενάρια. Για μερικούς-μερικούς που δεν και τόσο με τις ταινίες του, είναι ένα σενάριό του, για το «Mη Μ' Αφήσεις Ποτέ» που έκανε τη διαφορά.

Ο Γκάρλαντ, που έχει πίσω του ταινίες όπως το «Ex Machina» και το «Annihilation», βγάζει στις 12 Απριλίου στις ΗΠΑ το «Civil War» μια ταινία που προβαλλόμενη στο φετινό SXSW προκαλεί ήδη έντονη πολιτική διαίρεση και φέρνει κάποιους να μιλούν για «Αποκάλυψη Τώρα» της εποχής μας (αυτοσυγκράτηση κύριοι) και άλλους για μια πολιτική ουδετερότητα που αποδυναμώνει το σχέδιο.

«Οι πιέσεις δεν προκύπτουν από τα λεφτά», λέει ο δημιουργός συνεχίζοντας τον συλλογισμό του για την δήλωσή του να απέχει. «Προέρχεται από το γεγονός ότι ζητάς από ανθρώπους να σε εμπιστευθούν με κάτι που εκ πρώτης όψεως δεν είναι και τόσο αξιόπιστο.»

Σε αναμονή λοιπόν για τη νέα ταινία, είθε να πάει τόσο καλά και εμπορικά που ο Άγγλος να αλλαξοπιστήσει, πέρα από τα γούστα φωνές σαν τη δική του πιστώνονται σε μια χολιγουντιανή εποχή που δεν έχει και πολλά να περηφανεύεται.