Πρώτο poster και trailer για την εντυπωσιακή «Annette» του Λεός Καράξ που θα ανοίξει το Φεστιβάλ Καννών - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:54
19/4

Πρώτο poster και trailer για την εντυπωσιακή «Annette» του Λεός Καράξ που θα ανοίξει το Φεστιβάλ Καννών

Ένα τρέιλερ σχεδόν σαν μικρού μήκους ταινία, που σου ανοίγει την όρεξη για κάτι «μεγάλο» και μια αφίσα, το λιγότερο, μεγαλεπήβολη! Το νέο ονειρικό κεφάλαιο στην ζηλευτή καριέρα του Γάλλου auteur, που ενώνει την Μαριόν Κοτιγάρ με τον Άνταμ Ντράιβερ, έκανε υπομονή ένα χρόνο κι έρχεται να ανοίξει το καλοκαιρινό φεστιβάλ των Καννών.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Οι Κάννες το περιγράφουν ως «ενορατικό και αινιγματικό». Κι ύστερα βλέπεις το πρώτο τρέιλερ, τις πρώτες εκείνες εικόνες που συστήνουν το σύμπαν της «Annette» και καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της νέας σεζόν.

Ο Τιερί Φρεμό, ομολογουμένως ενθουσιασμένος, δηλώνει πως «κάθε ταινία του Καράξ είναι ένα γεγονός από μόνο του. Και η «Annete» δίνει όσα υπόσχεται, […] είναι ένα δώρο για εκείνους που αγαπούν το σινεμά, τη μουσική και την τέχνη». Κάνοντας λόγο για την δυνατότητα του σινεμά να εκφράσει μία μυστηριώδη αλχημεία που το κάνει αιώνιο και μοντέρνο, το καλοκαιρινό Φεστιβάλ των Καννών θα ανοίξει στις 4 Ιουλίου με την «Anette», που θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό πρόγραμμα μία δεκαετία σχεδόν μετά το «Holy Motors».

Ένας κωμικός χάνει την σύζυγό του, που ήταν τραγουδίστρια όπερας. Μόνη του παρηγοριά η Ανέτ, η μικρή τους κόρη που μοιάζει να διαθέτει κάτι «αλλοιώτικο», κάτι διαφορετικό που μπορεί να τους αλλάξει τη ζωή.

Έτσι απλά, συνοπτικά, μαγευτικά και τόσο συγκινητικά μπορεί κανείς να περιγράψει τη νέα ταινία του Καράξ και βλέποντας το τρέιλερ με την Μαριόν Κοτιγιάρ, τον Άνταμ Ντράιβερ και την υπέροχη μουσική των Sparks, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Καράξ και στο σενάριο, καταλαβαίνεις γιατί η «Annette» έχει κάτι «διαφορετικό», κάτι «μεγάλο».

Η ταινία που αγοράστηκε από την Amazon για την αμερικανική της κυκλοφορία, θα κυκλοφορήσει στην Γαλλία στις 6 Ιουλίου, ενώ συμπαραγωγός είναι η Wrong Men, που ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από την Αλεξάνδρα Μπουσίου και τον Μπενουά Ρολάντ.