Ο Άρι Άστερ πάει στο «Eddington» και η Έμα Στόουν φημολογείται πώς θα είναι μαζί του - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:59
5/12

Ο Άρι Άστερ πάει στο «Eddington» και η Έμα Στόουν φημολογείται πώς θα είναι μαζί του

Η 4η ταινία του δημιουργού που βάζει τους σινεφίλ να τσακώνονται, λογαριάζει έναρξη γυρισμάτων μέσα στο 2024. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η πρώτη εστίαση στην Έμμα Στόουν. Η οποία με τον Λάνθιμο από τη μια και τους Ινιάριτου, Γούντι Άλεν, Τσαζέλ από την άλλη (για να μην πάμε στα τηλεοπτικά), παρακάμπτοντας, αλλά όχι μετά βδελυγμίας, κάτι Κρουέλες και τα τοιαύτα, αναδεικνύεται στα 35 της ως κάλλιστη ηθοποιός και σοβαρότατη επαγγελματίας, προσηλωμένη στην καριέρα της. 

Από την άλλη, ο Άρι Άστερ. Με πολλά κιλοπόντ ταλέντου, και μια παραγωγή που σε βάζει να ξύνεις το κεφάλι σου - άλλοι τσακώνονται κιόλας. Κάποιοι περιμένουμε πολλά, ίσως πρέπει πρώτα να πήξει λίγο το μυαλό του, που λέγανε και οι παλιοί.

Οι δυο τους, καθώς δείχνουν τα πράγματα θα είναι μαζί για το «Eddington», μια ταινία που ο Άστερ φαίνεται ότι κυοφορεί πριν ακόμα παραδώσει το «Hereditary», μια υπόθεση που είχε στο μυαλό του ακόμα και όταν τελικά το «Midsommar» εξερράγη στις οθόνες του κόσμου, κερδίζοντας κάποιους από εμάς για τα καλά.

Για την ταινία δεν είναι πολλά γνωστά, έξω από το ότι λογαριάζεται από τον Άστερ σαν γουέστερν-νουάρ-κωμωδία - καλύτερα να πούμε μια «ταινία Άρι Άστερ» γιατί αυτή η φάση με τα είδη δεν φαίνεται πλέον να λέει και πολλά σε τέτοιες περιπτώσεις. Θα είναι επίσης ensemble film, όπερ σημαίνει θέλουμε επιτελείο και επί τούτου κάτι έχει διαρρεύσει περί Χοακίν Φίνιξ και Πέδρο Πασκάλ. Αν επαληθευθεί, έχουμε φασαρία. Ο Άστερ εθεάθη καλοκαιριάτικα με τον Φίνιξ στο Νιου Μέξικο να κάνουν ρεπεράζ. Ο Πάβελ Πογκορζέλσκι, ο διευθυντής φωτογραφίας του Άστερ, ανέφερε την περασμένη άνοιξη ότι τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον Αύγουστο, πράγμα που η απεργία ανέτρεψε, οπότε αν πάνε όλα καλά θα πρέπει να περιμένουμε κάποια στιγμή το 2024 και μάλλον έξοδο όχι πριν το 2025.

Ως τότε θα έχουμε δει την Έμμα και στο «Kind of Kindness» και θα μπορεί πια να ανοίξει τα φτερά της και εκτός λανθιμικών αιθέρων.