Τρέιλερ: Αν αγαπάτε ή μισείτε την «Barbie», αυτή είναι η ταινία σας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:11
26/5

Τρέιλερ: Αν αγαπάτε ή μισείτε την «Barbie», αυτή είναι η ταινία σας

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ αποκαλύπτει το πρώτο τρέιλερ της φιλόδοξης «Barbie» και παρουσιάζει μία κούκλα... στα πρόθυρα υπαρξιακής κρίσης.

Από τον Πάνο Γκένα

Life in plastic, it's fantastic! Μετά το «Little Women», η Γκρέτα Γκέργουιγκ αναλαμβάνει μία μικρή (πλαστική) κυρία και ζωντανεύει την πρώτη «ανθρώπινη» Barbie. Μετά από μία πληθώρα αναβολών σχετικά με τη «ζωντανή» εκδοχή μιας ταινίας αφιερωμένης στην πιο διάσημη κούκλα του κόσμου και προτάσεις για τον ρόλο που ξεκίνησαν ανατρεπτικά (Έιμι Σούμερ) και συνέχισαν σχετικά πιο safe (Αν Χάθαγουεϊ), η «Barbie» ετοιμάζεται να αφήσει τα ράφια των παιδικών καταστημάτων για το live κινηματογραφικό ντεμπούτο της.

Μετά τα δυο teasers που έδωσαν στίγμα (εκπληκτικής σύλληψης αυτό που έκλεινε το μάτι στο «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ) και πρώτες «φλούο» εικόνες, το νέο τρέιλερ αποκαλύπτει την πλοκή (η Barbie δραπετεύει από την Barbieland και έρχεται στον πραγματικό «δικό μας» κόσμο), συστήνει το νέο τραγούδι της Dua Lipa «Dance the Night» που γράφτηκε για την ταινία και αφήνει υποσχέσεις για ένα ενδιαφέρον, κωμικό όσο και συγκινητικό, κινηματογραφικό «παιχνίδι» με την κούκλα-ορόσημο.

Η υποψήφια για Όσκαρ Μαργκό Ρόμπι πρωταγωνιστεί ως ιδανική Barbie και δίνει ραντεβού με το κοινό στις 21 Ιουλίου 2023. Η «Barbie» θα προβληθεί απέναντι από το εξίσου πολυαναμενόμενο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, κάποτε αγαπημένου τέκνου της Warner Bros. Μαζί με την Ρόμπι, ο Ράιαν Γκόσλινγκ φαίνεται πως θυμάται τις αυτοσαρκαστικές μέρες του «Lars and the Real Girl» («Λαρς και η Κούκλα του», στα ελληνικά) ενσαρκώνοντας τον Κεν, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Κέιτ ΜακΚίνον, Αλεξάντρα Σιπ, Αμέρικα Φερέρα, Σίμου Λιου και ο Γουίλ Φέρελ.

«Υπάρχουν πολλοί, συναρπαστικοί τρόποι για να της επιτεθείς [σ.τ.σ. της Barbie]. Ο κόσμος ακούει "Barbie" και σκέφτεται "ξέρω πως θα είναι η ταινία", αλλά μετά μαθαίνουν πως η Γκρέτα Γκέργουιγκ θα τη γράψει/σκηνοθετήσει και ανασκευάζουν "Χμ, ίσως δεν ξέρω"», είχε αναφέρει η Μαργό Ρόμπι για όσους/-ες είχαν ήδη άποψη για το «ζωντάνεμα» της πιο γνωστής κούκλας του κόσμου.

Το σενάριο υπογράφει η Γκέργουιγκ μαζί με τον τρεις φορές υποψήφιο για Όσκαρ, σκηνοθέτη/σεναριογράφο και σύντροφό της, Νόα Μπάουμπακ («Ιστορία Γάμου», «Λευκός Θόρυβος»). «Το παιχνίδι με τη Barbie προωθεί την εμπιστοσύνη, την περιέργεια και την επικοινωνία ενός παιδιού σε ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης. Πάνω από 60 χρόνια, η Barbie έχει ενδυναμώσει τα παιδιά ώστε να φανταστούν τους εαυτούς τους σε φιλόδοξους ρόλους, από μια πριγκίπισσα σε μία πρόεδρο. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που θα αναλάβω τον πρωταγωνιστικό ρόλο και την παραγωγή της ταινίας που πιστεύω ότι θα έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στα παιδιά και στο κοινό όλου του κόσμου», συμπληρώνει η Ρόμπι.

Δείτε το τρέιλερ στη συνέχεια και «Come on, Barbie»!