Τρέιλερ: Η Ολίβια Κόλμαν είναι η Μις Χάβισαμ στις «Μεγάλες Προσδοκίες» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:41
7/2

Τρέιλερ: Η Ολίβια Κόλμαν είναι η Μις Χάβισαμ στις «Μεγάλες Προσδοκίες»

Το BBC, το (πραγματικό) μεγάλο κανάλι της Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετανίας ειδικότερα, ετοιμάζει την δεύτερη παραγωγή του σε μυθιστόρημα του Τσαρλς Ντίκενς σε διασκευή Στίβεν Νάιτ μετά την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (2019).

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αν και στη δική μας κρατική τηλεόραση δεν είναι εύκολο να παραπονεθείς, επί της παρούσης τουλάχιστον, στο κάτω-κάτω προβλήθηκαν παραγωγές βασισμένες σε μυθιστορήματα του Σεφέρη, του Θεοτόκη και του Παπαδιαμάντη, το κύρος του BBC δεν ξεχνά, περιοδικά, να λειτουργεί με μια γενεαλογική έγνοια για την παράδοση του Νησιού. Αυτό που για κάποιους είναι συντηρητισμός, για τους σοβαρούς ανθρώπους είναι μια μέριμνα ώστε να υπάρχει μια συνέχεια, να υπάρχουν «πόδια» για τους νεότερους Βρετανούς, να ξέρουν από που έρχονται για να πάνε καλύτερα εκεί που σκοπεύουν. Ουδείς αλάνθαστος φυσικά, Ντίκενς εξαιρουμένου (...), αν και η Ελλάδα, ας πούμε, σε λίγα μπορεί να παραβγεί ως νοοτροπία και επιτεύγματα σε σχέση με χώρες που έχουν μια συνάρτηση με το παρελθόν τους.

Μετά από αυτά τα ολίγα να πούμε ότι το BBC προχωρά λοιπόν σε νέα προσαρμογή των «Μεγάλων Προσδοκιών» του Τσαρλς Ντίκενς, στα πλαίσια μιας ανειλημμένης σειράς παραγωγών βασισμένων σε βιβλία του γιγάντιου συγγραφέα. Μετά από το «Christmas Carol» του 2019, σειρά έχει το περίφημο μυθιστόρημα του Πιπ, που έχει ουκ ολίγες φορές μεταφερεί στο σινεμά, με καλύτερη, κατά τον υπογράφοντα, αυτή βέβαια του Ντέιβιντ Λιν, του 1946.

Η Ολίβια Κόλμαν θα υποδυθεί την «γεροντοκόρη» Μις Χάβισαμ, γύρω από ένα επιτελείο που περιλαμβάνει τους Φιον Γουάιτχεντ (Πιπ), Άσλι Τόμας, Χέιλι Σκουάιρς, Όουεν ΜακΝτόνελ, Ματ Μπέρι, Τζόνι Χάρι, Σάλομ Μπρουν-Φράνκλιν, ενώ το γενικό πρόσταγμα του creator της σειράς θα έχει ο πολύς και ωραίος κος Στίβεν Νάιτ, που θα εκτελεί και χρέη παραγωγού. 

Η Λούσι Φορμπς («This is Going to Hurt») κάθεται στην σκηνοθετική καρέκλα της νέας διασκευής του έργου των 161 χρόνων.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και το τρέιλερ, αναμένουμε μεγάλη ερμηνεία από την «Ευνοούμενη» της μικρής («Fleabag», «Broadchurch», «The Crown») και της μεγάλης («Χαμένη Κόρη», «Τυραννόσαυρος», «Ο Πατέρας» και όχι μόνο) οθόνης.