To «Black Mirror» επιστρέφει με έκτη σεζόν - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:48
17/5

To «Black Mirror» επιστρέφει με έκτη σεζόν

Για να επιβιώσει το Netflix σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, αφενός «σπάει» τις νέες σεζόν των πιο δημοφιλών σειρών του σε δύο μέρη και αφετέρου φαίνεται διατεθειμένο να αξιοποιήσει όποιο brand έχει στη διάθεση του.

Aπό τον Γιάννη Βασιλείου

Καθώς ο πόλεμος ανάμεσα στις πλατφόρμες εντείνεται και εξαπλώνονται σε περισσότερες χώρες αντίπαλοι, όπως το HBO-Max και το Disney Plus, με καταλόγους που το Netflix δεν θα μπορούσε να συναγωνιστεί ακόμα κι αν ξαφνικά δεκαπλασίαζε την original παραγωγή του, το τελευταίο αλλάζει την στρατηγική του. Ο ένας τρόπος που φαίνεται να εφηύραν οι υπέυθυνοι ώστε να κρατήσουν τους συνδρομητές τους ή και να προσελκύσουν νέους για λίγο, είναι να προσθέτουν τις νέες σεζόν των δημοφιλέστερων σειρών τους σε δύο δόσεις και με τέτοια απόσταση μεταξύ τους, ώστε ο συνδρομητής να πρέπει να μείνει και δεύτερο μήνα στην πλατφόρμα για να τις παρακολουθήσει– χαρακτηριστικό το παράδειγμα της τέταρτης σεζόν του «Stranger Things», το πρώτο μέρος της οποίας ανεβαίνει στην πλατφόρμα στις 27 Μαϊου και το δεύτερο την 1η Ιουλίου.

Ο άλλος ενέχει λιγότερη πονηριά και είναι η αξιοποίηση κάθε brand που έχει στη διάθεσή του. Ανάμεσά τους βρίσκεται και το «Black Mirror» του Τσάρλι Μπρούκερ, μια «Ζώνη του Λυκόφωτος» για την εποχή των social media. Σύμφωνοι, κατά την μεταγραφή της από την βρετανική τηλεόραση στο Netflix, ίσως η σειρά να έγινε(ακόμα πιο) διδακτική και χοντροκομμένη, αλλά προέκυψαν και διαμαντάκια σαν το «San Junipero». Μετά την απογοητευτική τριπλέτα της πέμπτης σεζόν, έρχεται μια έκτη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Οι μόνες λεπτομέρειες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την έκτη σεζόν είναι ότι θα αυξηθούν τα επεισόδια σε σχέση με την προηγούμενη κι ότι θα είναι πιο κινηματογραφικά. Με δεδομένο ότι τα επεισόδια είναι έτσι κι αλλιώς αυτοτελή και ότι η αφήγησή τους είναι αιτιοκρατική, υποθέτουμε ότι  η αναφορά εστιάζει στη διάρκεια και στο μέγεθος της παραγωγής. Ως προς το περιεχόμενο, είμαστε σίγουροι ότι η διατριβή του στην έννοια της δυστοπίας έπειτα από μια διετία πανδημίας τροφοδότησε με αρκετές ιδέες τον Μπρούκερ. Αναμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς και ανακοίνωση της ημερομηνίας εξόδου αυτής της έκτης σεζόν.