Τρέιλερ: Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν σε ένα ερωτικό τρίγωνο για το «Both Sides of the Blade» της Κλερ Ντενί - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:41
23/6

Τρέιλερ: Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν σε ένα ερωτικό τρίγωνο για το «Both Sides of the Blade» της Κλερ Ντενί

Το «Both Sides of the Blade» (Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας) της αγαπημένης μας Κλερ Ντενί κυκλοφόρησε τρέιλερ και χαράζει ένα ερωτικό τρίγωνο με μια γυναίκα «παγιδευμένη» ανάμεσα σε δύο άντρες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Με ένα εντυπωσιακό καστ (Μπινός, Λιντόν, Ντιοπ, Κολάν, Οζιέ και Μαζιμέλ - η κόρη της Μπινός), το πολυαναμενόμενο έργο της Κλερ Ντενί, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Κριστίν Άνγκοτ «Un tournant de la vie», έχει το πρώτο του τρέιλερ.

Η σκηνοθέτις δηλώνει: «Ειλικρινά, λόγω του ότι ήξερα τόσο καλά τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας στην πραγματική ζωή, πίστευα ότι θα ήταν πολύ σκληρό για μένα. Η Κριστίν μου είπε ότι θα το αλλάζαμε, μετά ήρθαν η Ζιλιέτ και ο Βενσάν και με διευκόλυναν να εισέλθω στη μυθοπλασία. Έχω δουλέψει ξανά και με τους δύο, αλλά δεν έχουν δουλέψει εκείνοι ποτέ πριν μαζί».

H Μπινός υποδύεται μια γυναίκα μπλεγμένη σε ένα ερωτικό τρίγωνο, όπου η μία κορυφή είναι ο μακροχρόνιος σύντροφός της και η άλλη ο καλύτερός του φίλος, πρώην εραστής της. Βρε μπλεξίματα... Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμη οι Ματί Ντιοπ, Γκρεγκουάρ Κολάν, Μπουλ Οζιέ, ενώ μέρος των γυρισμάτων έλαβε χώρα στο Σπίτ του Ραδιοφώνου στο Παρίσι, όπου το καθημερινό πολιτιστικό πρόγραμμα Radiorcopie εξέπεμπε επί μακρόν από το 1968.

Αξίζει να σημειώσουμε πως φέτος η αγαπημένη μας Κλερ Ντενί (το 2017 το ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας είχε προβάλλει το σύνολο του έργου της) κυκλοφόρησε δυο ταινίες, το «Both Sides of the Blade» πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου απέσπασε την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας, ενώ λίγους μήνες μετά το «Star at Noon», προβλήθηκε στο Διαγωνιστικό των Καννών και κέρδισε το Μέγα Βραβείο της επιτροπής.