Τρέιλερ «This England»: Ο Κένεθ Μπράνα (εντελώς) αγνώριστος ως Μπόρις Τζόνσον! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:10
19/8

Τρέιλερ «This England»: Ο Κένεθ Μπράνα (εντελώς) αγνώριστος ως Μπόρις Τζόνσον!

Εργασία μεγάλης κλάσεως από το επιτελείο του μακιγιάζ του «This England», στο οποίο ο Ιρλανδός υποδύεται τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας στην πρώτη περίοδο της πανδημίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

H μίνι σειρά του Sky TV, που πέρυσι είχαμε πρωτοναφέρει ως «This Sceptred Isle», προφανώς ήταν τίτλος εργασίας, θα χαρτογραφήσει τα γεγονότα της κυβέρνησης Τζόνσον που τα έκανε εγκληματική σαλάτα στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός νοσηλεύτηκε τελικά για πάνω από μία εβδομάδα, με κάποιες μέρες στην εντατική παρακολούθηση.

«Το πρώτο αυτό κύμα δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», λέει ο Γουιντερμπότομ. «Μια εποχή που έπρεπε να πολεμήσουμε έναν αόρατο εχθρό. Μια εποχή που νοιώσαμε περισσότερο από ποτέ την σημασία της κοινότητας». (Αίσιε Γουιντερμπότομ). «Η σειρά μας πλέκει αναρίθμητες ιστορίες, από τον πρωθυπουργό μέχρι εργάτες σε γραμμές παραγωγής, χρονογραφώντας τις προσπάθειες επιστημόνων, γιατρών, νοσηλευτών και πολιτικών να μας προστατεύσουν από τον ιό».

Η μίνι σειρά θα επιχειρήσει να πει μια πολυδιάστατη ιστορία (πραγματικής) καταστροφής, αλλά και εξίσου συγκλονιστικής προσπάθειας ανθρώπων της ιατρικής κοινότητας ώστε να υπερβούμε την πανδημία. Βασίζεται σε μαρτυρίες από πρώτο χέρι μελών της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, του επιστημονικού σώματος που συμβουλεύει σε συναγερμούς και όλων αυτών που συνέτρεξαν και συντρέχουν σε μια ταραγμένη εποχή που άλλοι είναι απασχολημένοι με την οργή τους και άλλοι παλεύουν για τη ζωή τους.

Η Οφίλια Λόβιμποντ υποδύεται την σύζυγο του Τζόνσον, ενώ ο Σάιμον Πέισλι Ντέι παίζει τον Ντομινίκ Κάμινγκς, τον πρωτεύοντα σύμβουλο του πρωθυπουργού, που παραιτήθηκε, εύλογα, τον Νοέμβριο του 2020. Τα σκηνοθετικά καθήκοντα τελικά μοιράζεται ο Γουιντεμπότομ με τον Τζούλιαν Τζάρολντ, ενώ συν-συγγράφει με τον Κίερον Κουίρκ.

Το «This England» θα κάνει πρεμιέρα στο Sky Atlantic στις 21 Σεπτεμβρίου