Ο Κένεθ Μπράνα (εντελώς) αγνώριστος ως Μπόρις Τζόνσον! ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:10
26/2

Ο Κένεθ Μπράνα (εντελώς) αγνώριστος ως Μπόρις Τζόνσον!

Εργασία μεγάλης κλάσεως από το επιτελείο του make-up του «This Sceptred Isle», στο οποίο ο μεγάλος Ιρλανδός υποδύεται τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πρώτη φωτογραφία λοιπόν από την σειρά που σκηνοθετεί ο Μάικλ Γουιντερμπότομ, σειρά που θα χαρτογραφήσει τα γεγονότα της κυβέρνησης Τζόνσον που τα έκανε εγκληματική σαλάτα στο πρώτο κύμα της πανδημίας πέρυσι τέτοιον καιρό. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός νοσηλεύτηκε τελικά για πάνω από μία εβδομάδα, με κάποιες μέρες στην εντατική παρακολούθηση.

«Το πρώτο αυτό κύμα δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ», λέει ο Γουιντερμπότομ. «Μια εποχή που έπρεπε να πολεμήσουμε έναν αόρατο εχθρό. Μια εποχή που νοιώσαμε περισσότερο από ποτέ την σημασία της κοινότητας». (Αίσιε Γουιντερμπότομ). «Η σειρά μας πλέκει αναρίθμητες ιστορίες, από τον πρωθυπουργό μέχρι εργάτες σε γραμμές παραγωγής, χρονογραφώντας τις προσπάθειες επιστημόνων, γιατρών, νοσηλευτών και πολιτικών να μας προστατεύσουν από τον ιό».

Η σειρά θα επιχειρήσει να πει μια πολυδιάστατη ιστορία (πραγματικής) καταστροφής, αλλά και εξίσου συγκλονιστικής προσπάθειας ανθρώπων της ιατρικής κοινότητας να υπερβούμε την πανδημία. Βασίζεται σε μαρτυρίες από πρώτο χέρι μελών της κυβέρνηση, του Υπουργείου Υγείας, του επιστημονικού σώματος που συμβουλεύει σε συναγερμούς και όλων αυτών που συνέτρεξαν και συντρέχουν σε μια ταραγμένη εποχή που άλλοι είναι απασχολημένοι με την οργή τους και άλλοι παλεύουν για τη ζωή τους.

Η σειρά λογαριάζεται να προβληθεί μέσα στο 2022.