Τρέιλερ «Bros»: Ο Μπίλι Άιχνερ στήνει queer ρομαντική κομεντί με αποκλειστικά queer καστ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:58
19/5

Τρέιλερ «Bros»: Ο Μπίλι Άιχνερ στήνει queer ρομαντική κομεντί με αποκλειστικά queer καστ

Απολαυστικό τρέιλερ, με ατάκες έτοιμες για την Ιστορία, για μια κομεντί που στοχεύει, κάπως φιλόδοξα, να γίνει το LGBTQ+ ανάλογο του «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Υπό την προϋπόθεση ότι δεν θέλεις να πασσαλώσεις συνανθρώπους σου επειδή δεν έχουν τις δικές σου σεξουαλικές προτιμήσεις, το τρέιλερ του «Bros», ίσως και κάπως στερεοτυπικά, είναι μεγάλη απόλαυση. Με ατάκες όπως «παιδιά, θυμάστε τους straight; - ναι, είχαν μια καλή προσπάθεια» ή «οι λεσβίες έχετε γιορτή μήνα, αλλά οι bi έχουμε εβδομάδας», η κωμωδία του Μπίλι Άιχνερ ανοίγει με φιλοδοξίες μεγάλες. Και δεν αποκλείεται να τις εκπληρώσει, παρότι έχει ένα μεγάλο R να τη συνοδεύει και μια «Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι» βλέψη που, ιδίως γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν είναι μάλλον επιτεύξιμη.

Από την άλλη, όπως και να το κάνεις, αυτή είναι η εποχή για μια χολιγουντιανή queer κωμωδία μεγάλου κοινού, αυτή είναι η κοινωνική ομάδα που έχει μικρότερο κίνδυνο να αστειευτεί και να μην την τρέχουν στα λαϊκά, σοσιομιντιακά δικαστήρια. Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, ο Άιχνερ έχει φροντίσει όλοι οι ρόλοι, ακόμα και των στρέιτ, να παίζονται από LGBTQ+ πρόσωπα.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Νίκολας Στόλερ («Forgetting Sarah Marshall»).

Στο ιλαρό και πασίχαρο (και τολμηρό, για τα συντηρητικά δεδομένα) τρέιλερ που ακολουθεί θα πάρετε μια γερή γεύση για την ταινία που βγαίνει στις 30 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Ο Άιχνερ είναι σαφής: «Ήθελα μια ταινία αστεία και οικεία σε όλους, πρωτίστως αυθεντική. Σε όλες τις πτυχές, προτεραιότητά της είναι οι LGBTQ+ άνθρωποί της [σ.σ. που αποτελούν το επιτελείο μπρος και πίσω από την κάμερα] και, παρότι είναι παράλογο ότι χρειάστηκαν τόσα χρόνια για να γυριστεί, μου είναι απίστευτα συναρπαστικό ότι το ίδιο στούντιο που κάνει το 'Jurassic World' και το 'The Fast and the Furious' την προωθεί με το ίδιο πάθος και τον ίδιο ενθουσιασμό».

Όσο για το ότι γκέι υποδύονται στρέιτ απαντά αποστομωτικά: «Έχουμε αναστολή της δυσπιστίας για τον Τσουμπάκα, αλλά όχι για το ότι ένας γκέι παίζει έναν στρέιτ», συμπληρώνοντας: «Το 'Bros' θα είναι το γκέι ισότιμο του 'Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι' και άλλων κλασικών rom-com».

Mακάρι να είναι όσο καλό φαίνεται - και οι συγκρίσεις περιττεύουν.