Θα πέσει ξύλο: Τρέιλερ για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Χάλι Μπέρι - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:36
15/10

Θα πέσει ξύλο: Τρέιλερ για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Χάλι Μπέρι

Το «Bruised» θα βγει στις αίθουσες για μια εβδομάδα πριν την είσοδό του στα εικονίδια του Netflix και, μυστηριωδώς ή όχι, η πλατφόρμα φαίνεται να έχει κάποιες οσκαρικές προσδοκίες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Χάλι Μπέρι, η πρώτη μαύρη ηθοποιός που τιμήθηκε με το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου, αναλαμβάνει την (πολύπαθη) καριέρα της από την αρχή, δίνει στον εαυτό της κρίσιμο διπλό ρόλο μπρος και πίσω από την κάμερα και υποδύεται μια πρώην MMA (Mixed Martial Artist - αυτοί οι τύποι που είναι σε ένα κλουβί και σκοτώνονται στο ξύλο), που εξέπεσε της θέσης της, και τώρα έχει μια ευκαιρία ξανά προς την δόξα, όταν όμως το παιδί που εγκατέλειψε ως βρέφος έρχεται εκ νέου στην πόρτα της.

Τυπικό «Ρόκι σενάριο» ακούγεται, με ήρωα μια περιθωριακή, χωρίς τύχη και γεμάτη κακές επιλογές, που διεκδικεί μια δεύτερη ευκαιρία και μια διπλή εξιλέωση για τα λάθη του παρελθόντος. Κατά συνέπεια αν η Μπέρι είναι καλή και συμπαθής (και βοηθά λίγο και το σενάριο) η ταινία θα πάρει τη θέση της. Αν όχι... δύσκολα τα πράγματα στο χολιγουντιανό κλουβί.

Το Netflix φαίνεται να θέλει να πιστεύει στο όνειρο, και γιατί όχι, πιστεύοντας ότι η Μπέρι μπορεί να έχει και μια πιθανότητα οσκαρική (να είναι η πρώτη μαύρη και σκηνοθέτιδα που θα το πάρει ας πούμε...), οπότε βγάζει την ταινία στις 17 Νοεμβρίου στις αίθουσες και μια εβδομάδα μετά θα πάρει τη θέση της στην αιωνιότητα της πλατφόρμας.

Δίπλα στην Μπέρι, οι Ντάνι Μπόιντ Τζρ. στον ρόλο του παιδιού της, Άντριαν Λένοξ, Βαλεντίνα Σεβτσένκο (επαγγελματίας, εν ενεργεία θρύλος του MMA και όχι μόνο), Σίλα Άτιμ και Στέφεν ΜακΚίνλεϊ Χέντερσον.