Βασίλισσα του Netflix: Η Σάντρα Μπούλοκ με δύο ταινίες στο τοπ-10 όλων των εποχών της πλατφόρμας - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:02
29/12

Βασίλισσα του Netflix: Η Σάντρα Μπούλοκ με δύο ταινίες στο τοπ-10 όλων των εποχών της πλατφόρμας

H «Ασυγχώρητη» είναι η ταινία που ακολουθεί το «Birdbox» του 2018 και μαζί χαρίζουν «γαλάζιο αίμα» στην πάλαι ποτέ ( ; ) μεγάλη κινηματογραφική σταρ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η Σάντρα Μπούλοκ είναι η συμπαθέστατη ηθοποιός, ιδίως στην κωμική της φλέβα που πάει σιγά-σιγά να ξεχαστεί, που συνήθως λησμονείται όταν αναφερόμαστε σε εμπορικής κλάσεως σταρ της εποχής που οι αίθουσες έκοβαν εισιτήρια. Η Μπούλοκ έχει καταφέρει εκπληκτικές επιδόσεις από ταινίες όπως τα «The Proposal» ή «The Blind Side», που μπορεί κανείς να μην θυμάται (δεν φτιάχτηκαν για την καλλιτεχνική μνήμη άλλωστε), αλλά ξεπέρασαν κατά πολύ το μισό δις εισπράξεων παγκοσμίως.

Ευφυώς, η Μπούλοκ μπήκε με το καλημέρα στο streaming για να εκμεταλλευθεί την εμπορικότητα του ονόματός της, που κακά τα ψέματα, οφείλεται σε ένα κοινό πρωτίστως «οικιακό». Με το «Birdbox» και τώρα την «Ασυγχώρητη», έχει κάνει ένα φοβερό 2/2 τεράστιας επιτυχίας που τελικά την φέρνει ως την μοναδική γυναίκα με δύο παρουσίες στο «box office» θεάσεων του Netflix για όλες τις εποχές. Το πρώτο έχει ξεπεράσει τις 280 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης και το τρέχον κοντεύει τις 187, παρότι ούτε 4 εβδομάδες στην πλατφόρμα. Μόνος που την παλεύει σε Netflix δημοφιλία ο...συμπρωταγωνιστής της στο «Proposal» Ράιαν Ρέινολντς με το «Red Notice» και το «6 Underground».

Απο καλλιτεχνικής πλευράς, μπανάλ βέβαια ίσως για πολλούς, μπορεί να μην υπάρχει σοβαρή συζήτηση, ωστόσο με δείκτη τους πόλους ενδιαφέροντος της εποχής, τα social media, τα νυχτερινά talk shows και προσωπικότητες εμβέλειας Κιμ Καρντάσιαν ή διαφόρων model inlfuencers των οποίων τα ονόματα στοργικά παραλείπουμε, τα έργα αυτά είναι talk of the town. Kαι η λίαν αγαπητή Σάντρα παραμένει, τριάντα χρόνια μετά την άφιξή της, ένα απολύτως επίκαιρο όνομα.

Πάντως το σινεμά δεν φεύγει από τα σχέδια της οσκαρούχου ηθοποιού, καθώς επίκειται τον Μάρτιο το ρομαντικά περιπετειώδες «The Lost City» με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ - που θα πήγαινε πολύ καλύτερα στο streaming μάλλον - αλλά και το «Bullet Train» τον Ιούλιο δίπλα στον Μπραντ Πιτ για την Sony, που θα έχει ενδιαφέρον η εισπρακτική του επίδοση. Εύγε Σάντρα, είσαι άπιαστη.