Έχουμε Αυτοκράτορα! Ο Κρίστοφερ Γουόκεν στο καστ του «Dune: Part 2» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:19
13/5

Έχουμε Αυτοκράτορα! Ο Κρίστοφερ Γουόκεν στο καστ του «Dune: Part 2»

Ο λατρεμένος Κρίστοφερ Γουόκεν βγάζει διαβατήριο για Αρράκις και αναλαμβάνει τον ρόλο του Αυτοκράτορα Σαντάμ IV στο «Dune: Part 2».

Από τον Πάνο Γκένα

Ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς ηθοποιούς, ο βραβευμένος με Όσκαρ Β' Ανδρικού Κρίστοφερ Γουόκεν (για τον τιμημένο «Ελαφοκυνηγό»), ο άνθρωπος που μπορεί με ευκολία και απέριττο coolness να συνδυάσει Κρόνενμπεργκ, Σπίλμπεργκ, Μπέρτον, Φίντσερ, Μαντόνα και Fatboy Slim(!), προστέθηκε στο καστ του σίκουελ του «Dune» που θα γυριστεί μέσα στη χρονιά. Αναμφίβολα ιδανική επιλογή που αναβαθμίζει επιπλέον την ταινία του Βιλνέβ.

Ο Γουόκεν θα υποδυθεί τον Σαντάμ IV, τον Αυτοκράτορα Πατισάχ του κόσμου του «Dune», που κινεί υπόγεια τα νήματα της πλοκής, πατέρα της Πριγκίπισσας Ιρουλάν (η Φλόρενς Πιού είχε ανακοινωθεί πριν λίγους μήνες για τον ρόλο). Στην ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, τον Αυτοκράτορα είχε υποδυθεί ο θρυλικός Χοσέ Φερέρ (πρώτος Λατινοαμερικανός με Όσκαρ για το «Συρανό» του 1950) των «Μουλέν Ρουζ», «Η Ανταρσία του Κέιν» «Ο Λόρενς της Αραβίας» κ.α.

Ενδιαφέρον trivia είναι πως η συμμετοχή του Γουόκεν στο μοναδικής σύλληψης βίντεο κλιπ του Fatboy Slim «Weapon of Choice» σε σκηνοθεσία Σπάικ Τζόνζι, είχε «προφητεύσει» την εμπλοκή του στο «Dune» αφού μέρος της χορογραφίας είχε εμπνευστεί από το sand walk των Φρέμεν, ενώ στους στίχους υπήρχε ξεκάθαρη αναφορά στο έργο του Φρανκ Χέρμπερτ (Don't be shocked by the tone of my voice, Check out my new weapon, weapon of choice. Walk without rhythm, It won't attract the worm. If you walk without rhythm, ah, you never learn).

Το πρώτο μέρος του «Dune» απέσπασε τον Μάρτιο 6 Όσκαρ (από 10 υποψηφιότητες) και περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, αν και η εμπορική καριέρα του καθορίστηκε από την απόφαση της Warner να βγει ταυτόχρονα και στην streaming πλατφόρμα του HBO Max.

Η επιστροφή στον Αρράκις αποτελούσε διακαή πόθο του Ντενί Βιλνέβ, αφού είχε δηλώσει πως επιθυμούσε να ολοκληρώσει το όραμά του με δύο ταινίες «Dune» πριν καν ξεκινήσει τα γυρίσματα της πρώτης. «Ήθελα στην αρχή να γυρίσω τα δύο μέρη ταυτόχρονα. Για πολλούς λόγους, αυτό δεν συνέβη, και συμφώνησα να αναλάβω την πρόκληση και να κάνω το πρώτο μέρος και έπειτα να περιμένω να δω την ανταπόκριση του κοινού… Καθώς το γύριζα, έβαλα πραγματικά όλο μου το πάθος, στην περίπτωση που έμενε μόνο του. Είμαι όμως αισιόδοξος», είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Το καστ των Τιμοτέ Σαλαμε, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Ζεντάγια, Χαβιέ Μπαρδέμ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπαουτίστα κ.α. αναμένεται να επιστρέψει στον κόσμο του «Dune». Όπως δηλώνει, άλλωστε, και το tagline της επίσης αφίσας, «το ταξίδι ξεκίνησε».