Κάθε Πέμπτη: Θρυλικές κριτικές του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ ? νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:38
3/12

Κάθε Πέμπτη: Θρυλικές κριτικές του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ

Από σήμερα το cinemagazine αναδημοσιεύει αξέχαστα κείμενα από το πλούσιο αρχείο του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ. Αρχής γενομένης με μερικές από τις πιο εμβληματικές κριτικές που γράφτηκαν στις τρεις δεκαετίες κυκλοφορίας του εντύπου.

Για όσο διάστημα οι αίθουσες παραμείνουν κλειστές, το cinemagazine βρίσκει την ευκαιρία να επιστρέψει στο πολύτιμο αρχείο του Περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και σε μια από τις πιο ιστορικές στήλες του, το «Σινεμασκόπ», στην οποία φιλοξενήθηκαν κείμενα ανάλυσης για αμέτρητα (και πασίγνωστα πλέον) φιλμ.

Μέχρι να γυρίσουμε ξανά στους αγαπημένους μας κινηματογράφους, λοιπόν, στη θέση των «Νέων Ταινιών» της εβδομάδας θα βρίσκονται κριτικές των τελευταίων τριάντα χρόνων από τη συντακτική ομάδα του ΣΙΝΕΜΑ. Μια αφορμή για να θυμηθούμε κείμενα που αγαπήσαμε, με τα οποία συμφωνήσαμε ή διαφωνήσαμε, έγιναν αιτία για φλογερές συζητήσεις και φιλικά καβγαδάκια, χάρισαν μπόλικους θαυμαστές (και μερικούς πολέμιους) σε αρκετούς συντάκτες και αξίζει να διαβάσουμε ξανά (ή για πρώτη φορά).

Με συγκίνηση ξεκινάμε με τις πρώτες κριτικές που δημοσιεύτηκαν ποτέ στο Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ. Ήταν στο τεύχος 9, τον Δεκέμβριο του 1990, ακριβώς 30 χρόνια πριν! Τα συγκεκριμένα κείμενα υπογράφονταν συνολικά από τους Γιώργο Τζιώτζιο, Χρήστο Μήτση, Ρόμπυ Εκσιέλ και Γιώργο Κρασσακόπουλο, αστεράκια ακόμη δεν υπήρχαν και η ταινία που εγκαινίαζε αυτή τη μακρά παράδοση κριτικών του εντύπου ήταν ο «Αόρατος Εραστής». 

Αναλυτικά οι κριτικές των ταινιών που μπορείτε να διαβάσετε αφορούν τις ταινίες:
«Αόρατος Εραστής» (Ghost, 1990) του Τζέρι Τζούκερ

«Pretty Woman» (1990) του Γκάρι Μάρσαλ
«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει 2» (Die Hard II: Die Harder, 1990) του Ρένι Χάρλιν
«Εξορκιστής 3» (Exorcist III: Legion, 1990) του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι
«Μαύρη Βροχή» (Black Rain, 1990) του Σοέι Ιμαμούρα
«Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη» (The Hunt for Red October, 1990) του Τζον ΜακΤίρναν
«
Αθώος Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου» (Presumed Innocent, 1990) του Άλαν Πάκουλα
«Λευκός Κυνηγός, Μαύρη Καρδιά» (White Hunter Black Heart, 1990) του Κλιντ Ήστγουντ