Wonder... Queen! Η Γκαλ Γκαντότ είναι η «Κλεοπάτρα» σε σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
12:19
12/10

Wonder... Queen! Η Γκαλ Γκαντότ είναι η «Κλεοπάτρα» σε σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς

Μετά το «Έγκλημα στο Νείλο», η Γκαλ Γκαντότ παραμένει στην Αίγυπτο, ντύνεται «Κλεοπάτρα» και συνεργάζεται ξανά με την σκηνοθέτιδα των ταινιών «Wonder Woman».

Εξωτικό σκηνικό, πληθωρική πρωταγωνίστρια, επικό θέαμα, απαγορευμένα πάθη... μία ταινία με θέμα την «Κλεοπάτρα» ειναι αναμφίβολα ένα άψογο κινηματογραφικό συνταίριασμα.

Οι συζητήσεις για μία νέα ταινία με θέμα την αρχαία Βασίλισσα της πτολεμαϊκής Αιγύπτου απασχολούσαν το Χόλιγουντ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά οι διαδοχικές αναβολές και οι αποχωρήσεις σκηνοθετών (με ηχηρότερα ονόματα τον Τζέιμς Κάμερον, τον Ανγκ Λι και τον Ντέιβιντ Φίντσερ), κρατούσαν δέσμιο το πρότζεκτ. Τελευταία υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τον Ντενί Βιλνέβ, ενώ το όνομα της Αντζελίνα Τζολί παρέμενε σταθερά.

Όλα αυτά δεν έχουν πια τόση σημασία, αφού σύμφωνα με το Deadline η Γκαλ Γκαντότ και η σκηνοθέτιδα Πάτι Τζένκινς πρόκειται να «ζωντανέψουν» μία ιστορική Wonder Woman αναλαμβάνοντας την «Κλεοπάτρα» για λογαριασμό της Paramount, η οποία κέρδισε τα δικαιώματα της ταινίας από τις Universal, Warner Bros, Netflix και Apple. Το σενάριο της ταινίας θα υπογράφει η Λέτα Καλογρίδης, που έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με Μάρτιν Σκορσέζε («Shutter Island»), Όλιβερ Στόουν («Αλέξανδρος») και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ («Alita: Battle Angel»). 

Γκαντότ και Τζένκινς έχουν ήδη έτοιμο το σίκουελ «Wonder Woman 1984», που περιμένει υπομονετικά εδώ και μήνες την έξοδό του στους κινηματογράφους (Ελλάδα αναμένεται στις 24 Δεκεμβρίου), ενώ τον ίδιο μήνα θα την δούμε και στο «Έγκλημα στον Νείλο» του Κένεθ Μπράνα.

Μετά την εμπειρία της πανάκριβης σαρωτικής αποτυχίας «Κλεοπάτρα» του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ευχόμαστε η νέα ταινία να μην «κλείσει» καριέρες.