Δάκρυσε ο Κέβιν Κόστνερ με την υποδοχή του «Horizon: An American Saga» στις Κάννες - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
16:48
20/5

Δάκρυσε ο Κέβιν Κόστνερ με την υποδοχή του «Horizon: An American Saga» στις Κάννες

Άλλοι λένε ότι οι θεατές χειροκροτούσαν έντεκα λεπτά όρθιοι, άλλοι επτά, άλλοι δέκα, περιμένουμε το VAR για να διευθετηθεί το ζήτημα. Η ουσία είναι ότι το πρώτο μέρος της western εποποιίας έκανε την πρεμιέρα του στις Κάννες, με τον Κόστνερ να υπόσχεται άλλα τρια.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Οι κριτικές είναι χλιαρές, πολλές από αυτές κάνουν λόγο για μακροσκελή πιλότο τηλεοπτικής σειράς, κάποιες διαμαρτύρονται για τον τρόπο απεικόνισης των Ινδιάνων, λες και το «Χορεύοντας με τους Λύκους» ανήκε σε άλλο δημιουργό, με τον Κόστνερ να τοποθετείται επί του θέματος και να εξηγεί πώς όλα θα διευθετηθούν όταν δούμε το όραμά του ολοκληρωμένο. Για το οποίο έβαλε 20 εκατομμύρια δολάρια από τη δική του περιουσία, γύρισε ένα δεύτερο μέρος που θα δούμε στο τέλος του καλοκαιριού – το πρώτο κυκλοφορεί 27 Ιουνίου – και ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα για ένα τρίτο, αλλά και ένα τέταρτο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει το σύνολο της χρηματοδότησης. Μακάρι αυτή η νέα τάση των δημιουργών να βρει μιμητές, μακάρι να αυτοοργανωθούν, κάπως έτσι γεννήθηκε η United Artist, κάπως έτσι το σινεμά θα επιστρέψει και πάλι στα χέρια των δημιουργών – βάζουμε και τους εμπνευσμένους παραγωγούς ανάμεσά τους, επειδή πολλοί τους παραβλέπουν- κι ας σκούζουν τα παραδοσιακά στούντιο.

Στην πρεμιέρα του, λοιπόν, το «Horizon» καταχειροκροτήθηκε, για άλλους 11 λεπτά, για άλλους 7, πολύ γελάμε με το συνήθειο της καταμέτρησης της διάρκειας των χειροκροτημάτων, όταν όλες ανεξαιρέτως οι ταινίες χειροκροτούνται στην επίσημη πρεμιέρα τους παρουσία συντελεστών στα φεστιβάλ. Όπως και να ’χει, ένας αμιγώς κινηματογραφικός ηθοποιός, όπως ο Κόστνερ, δεν έχει συνηθίσει στο άμεσο χειροκρότημα, βούρκωσε γιατί έχει βάλει την ψυχή του στον «Ορίζοντα» και υποσχέθηκε άλλα τρία στο σύνολο – τα γράψαμε και παραπάνω. Στο πρώτο γύρο κριτικών βγήκε ελαφρώς λαβωμένο, για να δούμε τι θα συμβεί στον δεύτερο γύρο όταν κυκλοφορήσει η ταινία και, κυρίως, πώς θα την υποδεχτεί το κοινό.