Ο Ράσελ Κρόου αναπολεί την εποχή του «Μονομάχου» (και νοιώθει λίγο άβολα με το γύρισμα του σίκουελ) - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
8:59
12/6

Ο Ράσελ Κρόου αναπολεί την εποχή του «Μονομάχου» (και νοιώθει λίγο άβολα με το γύρισμα του σίκουελ)

24 χρόνια μετά την έλευση της πρώτης ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ και 5 μήνες πριν το σίκουελ, επίσης, του Ρίντλεϊ Σκοτ, ο αυθεντικός κι αναντικατάστατος Μονομάχος μιλά στο Hollywood Reporter.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

«Είμαι ελαφρώς περίεργα με την σκέψη ότι φτιάχνουν ένα καινούριο - διότι φυσικά είμαι πεθαμένος και δεν έχω λόγο σε όλο αυτό», λέει ο Κρόου μισοαστεία-μισοσοβαρά. «Από τα λίγα που έχω ακούσει είμαι σε φάση 'όχι-όχι αυτό δεν είναι διόλου το ηθικό ταξίδι του συγκεκριμένου χαρακτήρα'. Αλλά δεν μπορώ να πω κάτι, δεν είναι η θέση μου, είμαι μέτρα κάτω από τη γη. Οπότε θα δούμε πως θα 'ναι».

Εκεί που έχει ένα ανθρώπινο ενδιαφέρον η κουβέντα είναι όταν ανακύπτει η μελαγχολία του Κρόου βλέποντας τα χρόνια που έχουν περάσει - και είναι πια ένας πολύ διαφορετικός τύπος από αυτόν που έβλεπες τότε και έτρεμες στην κουβέντα μη σε πλακώσει στο ξύλο: «Αναλογίζομαι την εποχή που έκανα την ταινία, όλα όσα την ακολούθησαν, οι πόρτες που άνοιξαν εξαιτίας της. Αλλά όλο αυτό είναι μάλλον εγώ εν μέσω σαφώς μιας νότας μελαγχολίας, μιας νότας ζήλειας. Θυμάμαι που είχα ακόμα τένοντες.» 

Μη μας στεναχωρείς βρε Ράσελ παλιόφιλε, η ζωή είναι μπροστά, άλλωστε γνώριζε ότι μαζί σου θα είμαστε να υπομείνουμε το καινούριο, δηλαδή πόσες πιθανότητες υπάρχουν να του βγήκε καλό του φίλου μας του Ρίντλεϊ.

Στη νέα ταινία ο Πολ Μέσκαλ υποδύεται τον Λούσιους ενήλικο, ήταν αν θυμάστε ο ανιψιός του Κόμμοδου που έπαιζε ο Φίνιξ. Είναι η (πρώτη) ευκαιρία του προς το stardom, ευκαιρία που αν υλοποιηθεί το χάσαμε το παιδί, αλλά χαλάλι του. Είναι σαφές ότι η βιομηχανία παίζει πολλά πάνω στην leading man πιθανότητά του.

Στις 22 Νοεμβρίου το περιμένουμε, ιδού και ένα δίπτυχο φωτό γυρισμάτων με τον Μέσκαλ.