Μία «μεθυσμένη» πρόταση του Ντάνιελ Κρεγκ στον Σαμ Μέντες οδήγησε στο «Skyfall» - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
11:59
17/1

Μία «μεθυσμένη» πρόταση του Ντάνιελ Κρεγκ στον Σαμ Μέντες οδήγησε στο «Skyfall»

Ποιος περίμενε πως η προσθήκη του Σαμ Μέντες στην θρυλική φιλμογραφία του Τζέιμς Μποντ θα ήταν μια «τυχαία» πρόταση του Ντάνιελ Κρεγκ;

Από τον Χρήστο Πολίτη

Οι δυο τους δεν ήταν καθόλου άγνωστοι. Είχαν συνεργαστεί το 2002 στο «Road to Perdition» και έμελλε να βρεθούν μια δεκαετία μετά και να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον πιο πετυχημένο εισπρακτικά Τζέιμς Μποντ.

Το «Skyfall» ήταν η τρίτη ταινία του Κρεγκ στη σειρά ταινιών μετά το «Casino Royale» του 2006 και το «Quantum of Solace» του 2008 σε ένα σύνολο πέντε ταινιών, αφού φέτος ολοκληρώθηκε η «καριέρα» του με το «No Time to Die» του Κάρι Φουκουνάγκα.

Ωστόσο, τώρα μαθαίνουμε πως ο Μέντες μπήκε στη διαδικασία της σκηνοθεσίας -που συνεχίστηκε και με το «Spectre» από τον ίδιο τον Κρεγκ.

«Ήμουν λιγάκι μεθυσμένος, ήμασταν για ένα ποτό. Καθόμουν απέναντί του, και του είπα αν θα ήθελε να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία Μποντ».

Θα μπορούσε να πάει τελείως λάθος, γιατί «προφανώς και υπάρχει κάποιος άνθρωπος που θα πρέπει να συζητήσω πριν αρχίσω και κάνω προτάσεις».

Ο Μέντες είπε το πολυπόθητο ναι και η πρόταση αυτή έγινε μια από τις πιο συνετές συνεργασίες που απέφερε περίσσοτερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις.