Ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον Λουδοβίκο τον 15ο σε γαλλική παραγωγή της Μαϊγουέν Μπεσκό - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
13:12
24/1

Ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον Λουδοβίκο τον 15ο σε γαλλική παραγωγή της Μαϊγουέν Μπεσκό

Ο 58χρονος ηθοποιός απολαμβάνει (περίπου) πλήρους ανεργίας στις ΗΠΑ, όμως στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, στην Γαλλία, επικρατεί διαφορετικός άνεμος και ο ηθοποιός θα επιστρέψει στις μεταμορφώσεις του ως ο προτελευταίος Γάλλος αυτοκράτορας πριν την Γαλλική Επανάσταση.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ποιος θα περίμενε ότι ο ίσως δημοφιλέστερος χολιγουντιανός σταρ του 21ου αιώνα θα δυσκολευόταν να βρει δουλειά; Κι όμως, έτσι έχουν τα πράγματα. Ωστόσο εδώ δεν θα κάνουμε μια ακόμα αναφορά στην παταγώδη αποτυχία του πολύκροτου γάμου του με την Άμπερ Χέρντ, αλλά στο ότι ως αποτέλεσμα της εν εξελίξει ιστορίας αυτής ο ηθοποιός φαίνεται να βρίσκει δουλειά σε μια χώρα που έχει ζήσει παλαιότερα επί μακρόν (αλλά όχι επί Μακρόν) στα πλαίσια του γάμου του με την Βανέσα Παραντί.

Στην Γαλλία λοιπόν και τις Βερσαλίες ειδικότερα, θα βρεθεί ο ηθοποιός αφού η Μαϊγούεν Λε Μπεσκό (Μαϊγούεν γνωστότερη πια), δημιουργός και ηθοποιός η ίδια, τον θέλει Λουδοβίκο 15ο στην επόμενη, άτιτλη ακόμα, ταινία της. Η δημιουργός του «Polisse» και του «Ο Βασιλιάς μου», αμφότερα και δημοφιλή και ωραία, θα υποδύεται στην ταινία την Ζαν ντε Μπαρί, γνωστή στην ιστορία ως Μαντάμ Ντι Μπαρί, που υπήρξε η τελευταία ερωμένη του Βασιλιά - και, μαζί με την Μαρία Αντουανέτα, έχασε οτιδήποτε από τους ώμους της και πάνω με την έλευση των Επαναστατών του 1789. Η Ντι Μπαρί είναι πρόσωπο που έχει συχνάκις απεικονισθεί στον κινηματογράφο, θαυμάσια με την Πόλα Νέγκρι στην επώνυμη εκδοχή Λιούμπιτς του 1919 (δεν βλέπω να σπεύδετε), αλλά και τόσο πρόσφατα όσο η «Μαρί Αντουανέτ» (2006) της Σοφία Κόπολα, όπου την υποδύθηκε η Asia Αρτζέντο. Στις ίδιες ταινίες Λουδοβίκος ήταν ο μεγάλος Εμίλ Γιάνινγκς (μετέπειτα γνωστός παγκόσμια στον «Γαλάζιο Άγγελο») και στην ταινία της Κόπολα ο κάπως γνωστότερος στους σινεφίλ σήμερα, Ριπ Τορν.

Ο Λουδοβίκος βασίλευσε περί τα 59 χρόνια και ήταν 65 όταν αναχώρησε (ο Ντεπ είναι 58) ενώ η Ντι Μπαρί ήταν νεότερη - 50 όταν αποκεφαλίστηκε.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες αρχής γενομένης από το καλοκαίρι και θα τελεστούν στα περίχωρα του Παρισιού και βέβαια στις Βερσαλίες που αδειοδοτούν σχετικά «εύκολα» για γυρίσματα στους αυθεντικούς χώρους.

Το αναμένουμε - με ένα έξτρα ενδιαφέρον για το πώς θα επηρεαστεί η παραγωγή από τον «όγκο Ντεπ» και τις δικαστικές του περιπέτειες που τον ώθησαν στα γνωστά γεγονότα στις σχέσεις του με τις αμερικανικές παραγωγές. Πάντως οι μεταμορφώσεις του πάνε πολύ.