Ο Τζόνι Ντεπ παρά λίγο να ακυρώσει την οντισιόν του για τον «Ψαλιδοχέρη»! - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
9:36
12/6

Ο Τζόνι Ντεπ παρά λίγο να ακυρώσει την οντισιόν του για τον «Ψαλιδοχέρη»!

Καθώς Τομ Χανκς, Τομ Κρουζ, ακόμα και Μάικλ Τζάκσον, ακούγονταν έντονα για τον ρόλο, ο «τηλεοπτικός» τότε Ντεπ κόντεψε να χάσει τον ρόλο από φόβο και μόνο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Η αναδρομή της ημέρας συνεχίζεται, ζέστη και έλλειψη ειδησεογραφίας επίκαιρης για την ώρα, και από τα -24 χρόνια του «Μονομάχου» πάμε στα -34 του «Ψαλιδοχέρη». 

Κι αυτό γιατί η ιστορία του ρόλου έλεγε ότι ο Ντεπ ήταν το μακρινό-μακρινό αουτσάιντερ για τον ρόλο. Καθώς δε ακούγονταν πολύ έντονα φήμες για Κρουζ, Χανκς και Μάικλ Τζάκσον (ιδίως ο πρώτος έμοιαζε safe bet), o σχεδόν συνομήλικος Ντεπ, με ένα «21 Jump Street» στη φαρέτρα του δεν είχε πολλά να αντιπαρατάξει.

Ο ρόλος όμως του μιλούσε: «Νομίζω ότι η έλξη οφειλόταν στο ότι ο Ψαλιδοχέρης ήμουν εγώ. Ήταν ακριβώς ότι έπρεπε να κάνω», λέει. Όμως οι ελπίδες ότι ο Μπέρτον θα τον υπολόγιζε έμοιαζαν απόμακρες. Οπότε και αποφάσισε να πει στην ατζέντη του να ακυρώσει την οντισιόν. «Είσαι γ@μημένα τρελός;!» μου είπε εκείνη. «Ήταν εκείνο το αλλόκοτο, αυτός ο μπάσταρδος στο κεφάλι σου που δεν σε αφήνει σε ησυχία. Είσαι απλά ένας τηλεοπτικός ηθοποιός.»

Βέβαια η Ιστορία έγραψε διαφορετικά - και ευτυχώς, δεν μπορείς να φανταστείς άλλον στον ρόλο. Ο Ντεπ θα ξεκινούσε την «μασκοφόρα» καριέρα του, η ταινία παρότι στην πρώτη προβολή δεν έγινε καμμά μεγάλη επιτυχία στην πορεία μεγάλωσε στο κλασικό που είναι σήμερα, και οι κάμποσες συνεργασίες του Ντεπ με τον Μπέρτον είναι μέρος της κινηματογραφικής ιστορίας. Όμως ο «Ψαλιδοχέρης» δεν ξεπεράστηκε ποτέ.