Τελικά θα δούμε «District 10» από τον Νιλ Μπλόμκαμπ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
14:01
21/7

Τελικά θα δούμε «District 10» από τον Νιλ Μπλόμκαμπ

Από τις πλέον επιτυχημένες ταινίες επιστημονικής φαντασίας της προηγούμενης δεκαετίας, το «District 9» πέτυχε καλλιτεχνικό και εμπορικό bingo, μα ο Μπλόμπκαμπ έπαθε δημιουργική ανοία. Τώρα όμως επιστρέφει στα σίγουρα και ετοιμάζει το «District 10».

Από τον Χρήστο Πολίτη

Εκεί που περιμέναμε να δούμε το «Demonic», ένα θρίλερ που γύρισε μέσα στην καραντίνα, ο Μπλόμκαμπ, το κάποια στιγμή φωτεινό παιδί της φαντασίας που έσβησε -μόνος του- γρήγορα το άστρο του, μοιάζει να επιστρέφει στα σίγουρα μονοπάτια του, ετοιμάζοντας το «District 10», το πολυαναμενόμενο sequel που για χρόνια συζητούσε.

Χωρίς παραπάνω τι και πως, ο Μπλόμκαμπ γράφει το σενάριο της νέας ταινίας που θα εστιάζει σε «ένα κεφάλαιο της Αμερικανικής Ιστορίας». Ότι καταλάβατε, καταλάβατε.

Για την ιστορία, η πρώτη ταινία -πολύ μακριά από τα εντελώς αχρειάστα «Elysium» και «Chappie» που ακολούθησαν- ακολουθούσε μια φυλή εξωγήινων που αναγκάζεται να μείνει σε μια παραγκούπολη κάπου στην Αφρική. Κι εκεί είναι που θα βρει σε έναν κυβερνητικό πράκτορα, συγγενικά στοιχεία από την δική τους βιοτεχνολογία, με μια νέα «επαναστάση» να είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Πρωτότυπη, τουλάχιστον στην αρχική της ιδέα, αυτή η πρώτη ταινία του Μπλόμκαμπ -σε παραγωγή του Πίτερ Τζάκσον- έκανε μεγάλα στούντιο να τον κοιτάξουν και να του εμπιστευθούν μεγάλα projects, αλλά φευ, τον πρόδωσε η υπεραισιοδοξία, ενώ δεν άργησε να παραδεχτεί πως για αυτή τη κατιούσα, ευθύνεται ο ίδιος.