Σεξ, ψυχολογικός τρόμος και παραξενιές σε ουτοπικές κοινότητες, στην δεύτερη δουλειά της Ολίβια Γουάιλντ - νεα , ειδησεις || cinemagazine.gr
10:32
14/9

Σεξ, ψυχολογικός τρόμος και παραξενιές σε ουτοπικές κοινότητες, στην δεύτερη δουλειά της Ολίβια Γουάιλντ

Το «Don't Worry Darling» έχει θορυβώδες καστ, οσκαρική (!!) ημερομηνία και ένα σενάριο που έχει κυκλοφορήσει αρκετά στα παρασκήνια μέχρι να καταλήξει στην ελπιδοφόρα ηθοποιό-που-το-γύρισε-στην-σκηνοθεσία.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Έχουν την πλάκα τους τα ξένα ειδησεογραφικά μέσα του ειδικού τύπου στην άφρονη προσπάθεια να αναγάγουν επειγόντως πρωτάρηδες σκηνοθέτες σε μείζονος σημασίας δημιουργούς. Αστοχούν, μοιραία, και χάνουν και την όποια εγκυρότητά τους.

Το αυτό συμβαίνει για άντρες (Πιλ, Άστερ), που μια χαρά ελπίδες δίνουν οι άνθρωποι, αλλά είναι νωρίς, συμβαίνει μάλλον ακόμα περισσότερο και για γυναίκες. Μετά την αγρίως υπερτιμημένη Γκρέτα Γκέργουιγκ (που με το ως τώρα έργο της σε καμμιά ιστορία δεν θα γραφτεί), σειρά έχουν οι Μάγκι Τζίλενεχααλ (που έχει κάνει ένα έργο, που ακόμα δεν έχει βγει στη διανομή) και η Ολίβια Γουάιλντ. Που έκανε πρόπερσι εκείνο το ωραιότατο «Booksmart», που δεν είδε κανείς και από διαδικτυακές πένες χρίστηκε περίπου κάτι σαν ας μην πούμε ονόματα. Εν πάση περιπτώσει, υπερβολές.

Έξω από αυτές, η Ολίβια Γουάιλντ ετοιμάζει το «Don't Worry Darling», που είναι μια ιστορία τοποθετημένη στην δεκαετία του '50 και περιγράφει μια νοικοκυρά που ζει με τον άντρα της σε μια ουτοπική πειραματική κοινότητα μέχρις ότου αντιληφθεί ότι ο λαμπερός της σύζυγος είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος με ενοχλητικά μυστικά. Το πιάσαμε.

Η ταινία πήρε ημερομηνία για τις 23 Σεπτεμβρίου του 2022 και θα ντεμπουτάρει, λένε, αποκλειστικά στην αίθουσα, με πολλή αυτοπεποίθηση από New Line και Warner ότι αποσκοπεί σε βραβεία. Πόσες φορές ψυχολογικό θρίλερ έφτασε σε βραβεία να τους θυμίσει κάποιος. Παίζουν οι Φλόρενς Πιου, Χάρι Στάιλς, Κρις Πάιν, Τζέμα Τσαν, ΚίΚι Λέιν, Σίντνεϊ Τσάντλερ και Νικ Κρολ, βασισμένο σε σενάριο της Κέιτι Σίλμπερμαν («Booksmart», δείτε το επιτέλους), από ένα παλαιότερο σενάριο των Σέιν και Κάρεϊ Βαν Ντάικ («Chernobyl Diaries»).

Στα ελαφρώς παραλειπόμενα ο Χάρι Στάιλς βρέθηκε εκεί μετά την έξοδο του Σία Λαμπέφ, που απ' ότι ακούγεται κοντέψανε να έρθουν στα χέρια με την Γουάιλντ, που δεν είναι ο τύπος που θέλει διαπληκτισμούς στο πλατό της - και ο Σία ως γνωστόν είναι περισσότερο ταραχοποιός παρά καλλιτέχνης.

Ιδού το μια σταλιά teaser-άκι που ανέβασε η Γουάιλντ στο twitter της για να δημιουργήσει μια πρώτη φασαρία για την ταινία της.